MegMinden
2023-03-18

TikTok

(forbes.hu)

Adjátok el, vagy betiltjuk!

Élesedik a konfliktus az amerikai kormánnyal.

Az Egyesült Államok ultimátumot adott a TikTok kínai anyavállalatának, a Bytedance-nek: vagy eladják a részesedésüket a kínai tulajdonosok, vagy betiltják a népszerű közösségi médiás appot Amerikában.

A Wall Street Journal szerint a Biden-adminisztráció részéről a külföldi befektetésekért felelős bizottság fogalmazta meg a követelést. Az Egyesült Államok attól tart, hogy a TikTok amerikai felhasználóinak adatai rossz kezekbe (vagyis a kínai kormányzat közelébe) kerülnek.

TikTok: nem ez a megoldás

„Ha a nemzetbiztonság védelme a cél, akkor az elidegenítés nem oldja meg a problémát: a tulajdonosváltás nem jelentene új korlátozásokat az adatforgalom vagy a hozzáférés tekintetében” – mondta a TikTok szóvivője. A vállalat szerint a legjobb megoldás a felhasználói adatok erős védelme lenne, harmadik fél általi ellenőrzéssel. Ezt már most is alkalmazza a cég.

A TikTok korábban azt is ígérte, hogy 1,5 milliárd dollárt költ egy olyan programra, ami megvédené az amerikai adatokat és tartalmakat a kínai kormányzat hozzáférésétől.

A TikTok alapítóinak egyébként 20 százalékos tulajdoni részesedése van a vállalatban. További 20 százalékot a cég munkavállalói, 60 százalékot pedig nemzetközi befektetők birtokolnak a menedzsment elmondása alapján.

Az eredeti írást itt találja.

Atsuko Okatsuka

Szerbiában több ezren tüntettek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek