MegMinden
2023-02-25

Netflix

(napi.hu)

A Netflix több tucat országban csökkenti előfizetési díját.

A Netflix részvényei zuhantak, miután a streamingszolgáltató cég közölte, hogy a feltörekvő piacokon több tucat országban csökkenti az előfizetési díjakat, miközben arra törekszik, hogy világszerte növelje piaci részesedést.

A vállalat a Financial Timesnak küldött e-mailben megerősítette, hogy az árképzési tervei „bizonyos afrikai, ázsiai, közel-keleti és kelet-európai országokban” valósulnak meg – írja a brit gazdasági lap.

Greg Peters, a cég társ-vezérigazgatója egy múlt havi eredménybeszámoló során azt mondta, hogy a vállalatnak figyelembe kell vennie az árképzés kérdését, amikor a fogyasztók meghódításáról van szó, különösen a kisebb piacokon.

Szeretnénk még szélesebbé tenni ezt a spektrumot, mivel világszerte több ügyfelet szeretnénk kiszolgálni és elérni

– közölte Peters.

A legutóbbi díjcsökkentések több mint 30 országot érintenek, köztük Iránt, Kenyát, Horvátországot, Malajziát és Indonéziát – írja a The Wall Street Journal, amely csütörtökön elsőként számolt be a történetről. Magyarországról nem tettek említést a különböző beszámolókban.

Netflix részvényei csütörtökön 6,1 százalékkal estek, így a Netflix a Nasdaq egyik legrosszabbul teljesítő részvénye maradt.

 

Az eredeti írást itt találja.

Kráter

Süvöltők és csízek a Nagyerdőn

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek