MegMinden
2023-01-23

Sós Bence

(debsport.com)

„bízom abban, a rengeteg munka kifizetődik”

A DVSC középpályása nyilatkozott a Debreceni Sportéletnek a beleki edzőtáborral kapcsolatban, illetve szóba került a hétvégi bajnoki mérkőzés is.

Január 3-án kelt útra a csapat, hogy a törökországi Belekben folytassa a felkészülést a tavaszi rajtra. Az elmúlt hetekben az edzéseké volt a főszerep, legtöbbször napi két tréninget vezényelt a szakmai stáb. A programban felkészülési mérkőzések is szerepeltek, így a játékosok megkapták a szükséges meccsterhelést is. – „Hosszú volt ez a három hét, szerintem senki nem volt még ilyen sok időt edzőtáborban. Jó időben, tökéletesen előkészített pályákon tudtunk tréningezni, bár a második héten végig esett az eső. Leginkább a fizikális terhelésen volt a hangsúly, e mellett a taktikai elemeket is sokat gyakoroltuk, próbáltuk tovább csiszolni a játékunkat. A szakmai stáb nem „kímélt” bennünket, de hát erről szól az edzőtábor. Jó ellenfelekkel játszottunk edzőmérkőzéseket, bár a nagy terhelés érződött a lábakban, viszont az utolsó kettőn már voltak biztató jelek. Úgy vélem, az edzőtábor elérte célját, még jobban összekovácsolódtunk, bízom abban, a rengeteg munka kifizetődik majd a bajnokságban” – tekintett vissza az elmúlt három hétre a DVSC szélsője.

Edzés edzést követett, a napi foglalkozások végén a játékosok próbálták kipihenni a fáradalmakat, ilyenkor jutott arra idő, hogy családtagjaikkal beszélhessenek. – „Leginkább szeretteim hiányát éreztem meg, hiszen nagyon családcentrikus vagyok, de esténként tudtam az otthoniakkal beszélni. Szerencsére az edzések mellett gyorsan repült az idő, így könnyebb volt elviselni a távollétet. Kikapcsolódásra sem jutott sok idő, de azért volt alkalmam megmártózni a tengerben. Egyik nap pedig csapatépítő tréningként elmentünk karaokézni, legtöbbünk Charlie nagy slágerét, a „Jég dupla whiskykvel-t” énekelte, de ezt jobb, hogy nem hallhatták a szurkolók” – fogalmazott a Loki 22-ese.

Hétvégén már bajnoki mérkőzés vár a csapatra, a tavaszi rajton a Zalaegerszeg érkezik a Nagyerdei Stadionba. – „A héten az úgynevezett finomhangolás van hátra, illetve próbálunk minél jobban felkészülni első ellenfelünkből. A Zalaegerszeg egy masszív, jó csapat, nem véletlen, hogy az 5. helyen állnak a táblázaton. Biztos vagyok abban, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, de hazai pályán, szurkolóink előtt szeretnénk begyűjteni a három pontot. Fontos a jó rajt, a győzelem nagy lökést adhat a folytatásra, mely nem lesz könnyű, bár az élvonalban egy mérkőzés sem az. Nem szeretnék fogadkozni, úgyis a pályán dől el minden, de meg kell próbálnunk minél több párharcot nyerni, a végén pedig kiderül, ez mire volt elég” – zárta mondandóját Sós Bence.

Az eredeti írást itt találja.

David Attenborough

Zlatan Ibrahimovic

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek