MegMinden
2023-01-22

Buzz Aldrin

(magyarhirlap.hu)

93. születésnapján vette el a szerelmét

Edwin „Buzz” Aldrin asztronauta – aki Neil Armstrong után a második ember, aki a Holdra lépett 1969-ben – a 93. születésnapját úgy ünnepelte, hogy elvette szerelmét.

Edwin „Buzz” Aldrin asztronauta – aki Neil Armstrong után a második ember, aki a Holdra lépett 1969-ben – a 93. születésnapját úgy ünnepelte, hogy elvette szerelmét, Dr. Anca Faurt – írja a CNN. Az esküvőről Aldrin még képeket is posztolt a Twitterre. A 93 éves Aldrin és felesége egy privát szertartáson kötötték össze életüket Los Angelesben, és „olyan izgatottak voltak, mint két szökött tinédzser” – írja az űrhajós – olvasható a Telex.hu oldalán.

Az űrhajós bejegyzése szerint nemcsak születésnapját és esküvőjét ünnepli, hanem a Living Legends of Aviation (magyarul kb.: A Légierő Élő Legendái) kitüntetését, amivel a repülőgépiparban elért eredményeket szokás elismerni.

Aldrin és két társa, Neil Armstrong és Michael Collins 1969 júliusában indult útra az Apollo–11 űrhajóval. Az űrhajósok négy napot utaztak, hogy elsőként eljussanak a Holdra. Armstrong összesen 2 órát és 32 percet töltött a Hold felszínén, az őt követő Aldrin pedig 2 óra 17 percet. A Holdra lépéskor asztronauták egy amerikai zászlót is kitűztek, holdkőzeteket gyűjtöttek össze, és a vizsgálatokat is végeztek, mielőtt visszatértek volna az Apollo–11 fedélzetére.

Az eredeti írást itt találja.

Elrontott dopping

Kiterjesztik Németországig az Ibériai-félszigetről induló H2Med zöldenergia-folyosót

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek