MegMinden
2023-01-19

Vida Virág

(Facebook)

Magyar Hollywood Tanács

A Magyar Hollywood Tanácsot először képviselték a világ egyik legnagyobb filmes díjátadó gáláján, a Critics Choice Awards-on

Vida Virág személyében.

Az amerikai filmkritikusok és szakírók legnagyobb szakmai szervezete a Critics Choice Association vasárnap tartotta a Hollywodban legrangosabb szakmai díjátadónak számító, nagyszabású 28. Critics Choice Association gáláját. Az eseményen a Magyar Hollywood Tanács elnökségi tagja, a Los Angeles-ben magyar filmes és kulturális tudósítóként dolgozó Vida Virág képviselte, aki egyetlen magyar tagja a nívós amerikai szervezetnek. A gálán a Minden, mindenhol, mindenkor című film kapta meg a legjobb filmnek járó díjat, Cate Blanchett (TÁR) a legjobb női főszereplő, míg Brendan Fraser a legjobb férfi alakítás díját vihette haza.

A délután egy órakor, vörösszőnyeges bevonulással kezdődő díjátadó gála szokás szerint igazi sztárparádé volt, ahol olyan világsztárok jelentek meg, mint Julia Roberts, Brendan Fraser, Cate Blanchett, Jeff Bridges, Austin Butler, Kate Hudson, Ben Stiller, Quinta Brunson, Anya Taylor-Joy, Jennifer Coolidge, Guillermo del Toro, James Cameron és még sokan mások. A Magyar Hollywood Tanácsot eddig még nem képviselték ilyen jelentős, világszinten jegyzett szakmai eseményen.

Vida Virágot a Magyar Hollywood Tanács tavaly választotta elnökségi tagjai közé. Az újságíró egy évtizede dolgozik Hollywoodban magyar tudósítóként, néhány évvel ezelőtt megszerezte a MPA (Motion Picture of America) tagságot, illetve 2021-ben meghívást kapott a Critics Choice Association-be. Vida Virág a hatszáz tagot számláló rangos amerikai szakmai szervezet egyetlen magyar tagja. Az újságíró a Debreceni Egyetem magyar szakán végzett, ahol egyetemi újságot alapított és szerkesztett társaival. A tudományegyetemen a mai napig működő LÉK Irodalmi Önképzőkör is a nevéhez köthető, melynek alapító elnöke és négy éven át vezetője volt. Az egyetemi évek után a Színház újság nyílt kritikaíró-pályázatán több száz jelentkező közül harmadik helyen végzett és a lap meghívta külső munkatársai közé. Színikritikusként vált ismertté a neve országszerte, miközben szabadúszó újságíróként számos lapnak és magazinnak dolgozott valamint rövidebb időre a kultura.hu szerkesztői feladatait is ellátta. Amerikai kötődése miatt egyre több magazin és filmforgalmazó bízta meg Hollywood-i feladatokkal, mára a több, mint tíz lap és magazin külsős Hollywood-i kulturális és filmes tudósítója.

Vida Virág újságíróként segíti a Magyar Hollywood Tanács munkáját és azon dolgozik, hogy diplomáciai hidat építsen Los Angeles-i filmvilág és a Magyar Hollywood Tanács között, emlékeztetve Hollywoodot arra, hogy milyen fontos szerepet játszottak a magyarok Hollywood megalapításában és mennyi tehetséges magyar illetve magyar származású világsztár és filmkészítő dolgozik ma is az álomgyárban.Az újságíró minden évben tudósítja a magyar sajtót a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválról és olyan jelentős eseményekről is beszámol, mint például - a magyar származású és a Magyar Hollywood Tanáccsal aktívan kapcsolatot ápoló - világsztár, Jamie Lee Curtis kézlenyomat letétele a Hollywood-i Csillagok Sétányán.

A Critics Choice Awards-on a Magyar Hollywood Tanács presztízs értékű megjelenése mellett Vida Virág a szervezet operatív igazgatójával, Joey Berlinnel is egyeztetett az esetleges jövőbeli együttműködés lehetőségéről.

Az eredeti írást itt találja.

The Last of Us

Heroikus küzdelemben buktunk el

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek