MegMinden
2023-01-17

Neymar

(goal.com)

Neymar leigazolása a futballtörténelem legnagyobb kudarca.

A francia sajtó nem kímélte a PSG brazil sztárját a legutóbbi vereség után.

Miután a Paris Saint-Germain vasárnap este óriási meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Stade Rennes ellen, a francia sajtó nem bánt kesztyűs kézzel a párizsi csapat játékosaival, különösen a brazil sztárt kiáltották ki bűnbaknak.

Franciaország egyik legjelentősebb lapja, a L'Équipe páros lábbal szállt bele a Paris Saint-Germain játékosaiba, melyek közül Neymar az egyik leggyengébb osztályzatot kapta:

„Neymar túl sokszor próbált egyénieskedni. Az eredmény az lett, hogy többször is elvesztette a labdát, és szinte soha nem okozott veszélyt a Rennes kapuja előtt. Ez aggasztó teljesítmény egy hónappal a Bayern elleni BL-meccs előtt" – írja a lap.

„Neymar az átigazolási díj és a fizetés tekintetében a futballtörténelem legnagyobb kudarca” – tette hozzá Daniel Riolo újságíró arra utalva, hogya brazil futballista 2017 nyarán, 222 millió euróért igazolt át Párizsba a Barcelonától.
A 30 éves klasszis azóta minden sorozatot figyelembe véve 167 mérkőzésen 115 gólt szerzett és 73 gólpasszt adott a PSG színeiben. Neymar azonban hiába teljesített egyénileg jól, a nagyobb mérkőzéseken nem először vallott kudarcot, ráadásul párizsi tartózkodása alatt kizárólag hazai címeket, bajnokságot és kupákat tudtak nyerni, a BL-ben csak egy elvesztett döntőig jutottak 2020-ban.

Az idei francia bajnoki szezonban 17 pályára lépés alatt 11 gólt és 10 előkészítés fűződött a nevéhez, melynek többségét a francia bajnokság kisebb csapatai ellen szerezte.

Neymart még 2025-ig köti élő szerződés a csapathoz, addig csak átigazolási díj ellenében válthat klubot.

A PSG az idei szezonban másodszor kapott ki, egyben három fordulón belül szenvedte el a második vereségét, ezzel három pontra csökkent az előnye az élen a második helyezett RC Lens előtt.

Aggasztó lehet a francia gigász romló formája, hiszen a Bajnokok Ligája közelgő folytatásában a Bayern München lesz a csapat ellenfele a nyolcaddöntőben.

 
 

Az eredeti írást itt találja.

Több ezer felvételiző az egyetemi standnál

Megjelent a DESz felhívása a III. „egy sima – egy fordított” pályázatra

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek