MegMinden
2023-01-08

Autó

(totalcar.hu)

Frissül az Android Auto.

Az idei CES-re az Android Auto új verziójával készült a Google. Az egyre népszerűbb autós felület továbbfejlesztése során a navigációval, a kommunikációval és a zenelejátszással kapcsolatos funkciókra koncentráltak.

A térkép közelebb került a vezetőhöz, ezentúl a képernyő vezető felőli oldalán jelenik meg. Új médiakezelő felületet is kapott az Anroid Auto, a legutóbb használt alkalmazásokat pedig immár egy gyorsindítón is elérjük.

A Google szerint az egyik leginkább hiányolt funkció is a rendszer része lett, a zene- és podcast lejátszó felületén helyet kapott egy folyamatjelző sáv, amivel egy mozdulattal előre- vagy hátra tekerhető a lejátszás alatt lévő tartalom.

Az újdonságok között továbbá új, híváshoz és szöveges válaszok küldéséhez használható parancsikonok is vannak, illetve a Google Asszisztens is ellátja majd a felhasználókat javaslataival, beleértve a nem fogadott hívások emlékeztetőit, az érkezési idő gyors megosztását és zene vagy podcastok azonnali elérését. A Samsung és a Pixel telefonok tulajdonosai számára jó hír, hogy hamarosan a WhatsAppon keresztül is telefonálhatnak majd az Android Auto használata közben.

A frissítés a Google közleménye szerint a bejelentéssel egy időben minden felhasználó számára elérhetővé vált.

Az Android Auto új funkcióin kívül a Google bejelentette a digitális indítókulcs megosztásának érkezését a Samsung illetve Xiaomi készülékekre. További hír a Google háza tájáról a beépített Google szolgáltatásokkal rendelkező autók várható bővülése, a GM, a Renault, a Polestar és a Volvo modelljei után ugyanis még ebben az évben Ford és Lincoln típusokban is viszontláthatjuk majd a Google fedélzeti rendszerét.

Az eredeti írást itt találja.

Cicavízió

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek