MegMinden
2022-11-23

MOB

(debsport.hu)

Egy perc Becsky Andrással.

Még néhány nap és feltehetően újabb feladatokkal bővül a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatójának napi tevékenysége. Becsky András a Magyar Olimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának tagja lehet.

Izgul?

Sportvezetőként az adrenalin szint emelkedése nálam mindennapos. A választás miatt azonban nem lett magasabb a vérnyomásom. Ez egy bizalmi feladat lesz. Ha a közgyűlés méltónak talál, nyilván a több stressz miatt eleinte okozhat majd feszültséget, de megoldom, kollégáim segítségével megoldjuk.

Avasson be.  Jelenleg tagja a MOB-nak tavasz óta. Akkor nem volt ilyen össznépi döntés.

Így van. Az elnökség év elején új alapszabályt fektetett le. Szervezetünknek 127 tagja van. 74 főt a különböző sportágak delegálnak, míg 53 tagot olyan szervezetek adnak, akik valamilyen szinten kapcsolódnak a sporthoz. Az elnökség is javasolhat, így én nekik köszönhetően lettem a Magyar Olimpiai Bizottság tagja. Óriási megtiszteltetés.

És mi lesz 26-án, szombaton?

Először is alelnököt választ az összehívott közgyűlés. Egyetlen pályázó van, Wladár Sándor, aki nem mellesleg az úszók elnöke is. A Felügyelő Bizottságba egy fő hiányzik. Erre hárman jelentkeztünk. Meglátjuk!

Jelenthet előnyt, hogy Ön a Magyar Úszószövetség alelnöke, főnöke pedig minden valószínűséggel a MOB második számú vezetője lesz?

Nem ezen múlik. Ha lobbizik valaki értem jól esik, de most sokan döntenek majd. Az persze természetes, hogy bizakodom.

Második ciklusát tölti a Debreceni Sportcentrum ügyvezetői igazgatói székében. Bírja a tempót?

Egy olyan céget vezetni, ahol több, mint ezer gyermek sportol, ahol kiválóságok nőnek fel, ahonnan nemzetközi elismerést kiváltó sportolók kerülnek ki, nem is lehet más a válasz: kötelező mindent megtennem a sikerekért. Csak egy példa: a legutóbbi, tokiói olimpián a magyarok közül Debrecen adta a legtöbb vidéki olimpikont. Az elmúlt húsz évben negyven világeseményt rendezett a város, és a következő esztendők is hasonlóak lesznek. Meghatározónak kell lennünk a sport területén a térségben. Bár szerintem már most is azok vagyunk.

W.Gy.

Az eredeti írást itt találja.

Miért a Debreceni Egyetem?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek