MegMinden
2022-10-04

Kutya

(index.hu)

Miért jó a kutyabarát munkahely?

A Nestlé Purina Magyarország szakértői csapatát láttuk vendégül az október 4-i állatok világnapja alkalmából.

Virág, Hector és Dió először találkozik egymással. Két kutya már falka, ezért gyorsan lejátszódik a hármas körmeccs, ki mennyire domináns a csapatban. Hector egyértelműen jelzi, itt ő a főnök, a 10 éves francia buldog ezt követően nem is törődik a többiekkel, elvégezte a dolgát.

Virág keresi a helyét, ugrándozik és lelkesen csahol, majd miután látja, a többiek nem akarnak játszani, visszamegy a gazdihoz, és teszi, amit feladatul önként vállal: egyszemélyes testőrséget biztosít imádott kétlábújának.

Dió nagyon szociális kutya, életében ritkán volt egyedül, könnyen és szívesen barátkozik, de játszótársait nagyon megválogatja. A dominancia harcában nem vesz részt, konfliktuskerülő, most is hamar visszavonul, inkább az embereknél keresi a simogató kezeket. Nem könnyű neki ellenállni, az esetek túlnyomó többségében még az is megtutujgatja, aki nem tervezte.

Miért jó a kutyabarát munkahely?

Az Index kutyabarát szerkesztőségében vagyunk, a Nestlé Purina Magyarország kutya- és macskaeledeleket gyártó cég szakértői csapatát látja vendégül a lap három újságírója. A Purina támogatja azokat a munkahelyeket, ahol kutyákkal együtt lehet dolgozni, és miután a cég maga is kutyabarát munkahely, szívesen megosztják másokkal a tapasztalataikat.

Vágó-Molnár Zsófia, a Purina Magyarország FELIX macskaeledelek és jutalomfalatok brand managere szerint tapasztalataik, továbbá a nemzetközi és hazai kutatásaik is azt mutatják, hogy

A MUNKATÁRSAK SOKKAL MOTIVÁLTABBAK, AMIKOR KEDVENCEIK VELÜK VANNAK A MUNKAHELYEN.

A gazdik is nyugodtabbak, látják, a kutyájuk miként viselkedik, és a négylábú kedvencekre is jótékony hatással van a gazdi közelsége, hiszen egyetlen eb sem szeret egyedül lenni. A Purina budapesti bázisán, a Nestlé-irodában 35 munkatársnak van munkahelyre bejáró kutyája, ezért a cég irodaházában már három éve lehet együtt dolgozni az ebekkel, és az idei évtől a büki gyárba is bevihetőek a családi kedvencek.

A Purina és a University of Lincoln 2019-es nemzetközi kutatása szerint 22 százalékkal magasabb a munkakörnyezet iránti elégedettségi szint a kutyabarát munkahelyeken. 2022 szeptemberében Magyarországon is végeztek egy reprezentatív kutatást, amely szerint a lakosság 47 százaléka úgy véli, egy szépen viselkedő kutya jelenléte csökkenti a munkahelyi stresszt, és barátságosabbá teszi a munkahelyi légkört.

Vágó-Molnár Zsófia még hozzáteszi: a Purina hitvallása, hogy Magyarországon is meghonosodjon a felelős állattartás, hogy minden kutyának boldog, egészséges élete legyen. Ennek jegyében fontos lenne, ha minél több menhelyi kutya gazdisodna.

Az állatbarátok már régóta tudják: egy kis kedvenc az irodában gondoskodik a jó hangulatról és a nyugodt légkörről, de ez akkor lesz a kutyának is jó, ha mi, gazdik felelősen viselkedünk, és valóban jól ismerjük, szem előtt tartjuk négylábú társaink igényeit

– mondja Márton Kinga.

Az eredeti írást itt találja.

Balázs Ákos

A DEAC nyerte a Szuperkupát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek