MegMinden
2022-09-29

Dr. Bitskey István

(egerhirek.hu)

Dr. Bitskey István csillagával gazdagodott az Egri Csillagok Sétánya .

Újabb csillaggal gazdagodott pénteken az Egri Csillagok Sétánya, melyet az Eger Sikeréért Egyesület hívott életre. A hetedik csillagot Dr. Bitskey István Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténész, az MTA rendes tagja, Eger és Debrecen díszpolgára kapta.

Péntek délután az egri Érsek utcában avatták fel az Egri Csillagok Sétányának legújabb díszkövét. A díj megalapítása óta először adtak át tudomány kategóriában elismerést, melyet Dr. Bitskey István Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténész, az MTA rendes tagja, Eger és Debrecen díszpolgára vehetett át.

Forgó János az Eger Sikeréért Egyesület elnöke köszöntőjében kiemelte:

a csillagok a helyieket emlékeztetik arra, hogy városunkból hány országos és világhírű szakember pályafutása indult. Elismerik azoknak a munkásságát, akik Egernek dicsőséget hoztak.

Ez idáig olyan neves művészeknek, közéleti személyiségeknek, sportolóknak állítottak emléket, mint Kovács Kati énekesnő, Biros Péter, Madaras Norbert, Pócsik Dénes és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázók, Törőcsik Mari a Nemzeti Színésze, dr. Ringelhann György gyermekorvos, sportember, Eger első szabadon választott polgármestere, Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő. Sike András olimpiai bajnok birkózó. Péntektől újabb díszkő ékesíti a sétányt, melyen Dr. Bitskey István Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténész, az MTA rendes tagja, Eger és Debrecen díszpolgára neve olvasható.

Az eredeti írást itt találja.

Csokonai Színház

Lengyel vendégek az Egészségtudományi Karon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek