MegMinden
2022-09-27

Rihanna

(port.hu)

Rihanna lesz a 2023-as Super Bowl félidei fellépője-

A barbadosi énekesnő öt év után tér vissza a színpadra jövő februárban.

 

2023. február 12-én rendezik meg a sorban 57. Super Bowl gálát az arizonai Glendale-ben, melynek zenei fellépője nem más lesz, mint az utóbbi 15 év egyik legsikeresebb világsztárja, a barbadosi Rihanna.

Az énekesnő több mint öt év után először lép majd a nagyközönség elé a 15 perces minikoncert során, utoljára ugyanis a 2018-as Grammy-díj átadón állt színpadon, amikor DJ Khaleddel adta elő a Wild Thoughts című dalát.

Rihanna már két alkalommal - 2018-ban és 2019-ben - is visszautasította a Super Bowl felkérését, a San Francisco 49ers hátvédjével, Colin Kaepernickkel vállalt szolidaritásra hivatkozva. A sportoló ugyanis azért került feketelistára az NFL-nél, mert még a 2016-os szezon során - tehát évekkel a Black Lives Matter mozgalmat kirobbantó George Floyd-eset előtt - féltérdre ereszkedett az amerikai himnusz alatt, hogy így tiltakozzon a faji megkülönböztetés és a rendőri túlkapások ellen.

Azóta azonban az NFL szerződést kötött a Jay Z tulajdonában lévő Roc Nation menedzsment céggel, amelynek 2014 óta az énekesnő is az ügyfelei közé tartozik. A rapper a következőt mondta el a popsztárról:

Rihanna egy generációs tehetség, aki szerény körülmények közül érkezett és minden egyes lépésével felülmúlja mindenki elvárásait. A kis Barbados szigetén született, majd a valaha volt egyik legkiemelkedőbb művésszé vált, önerőből felépítve üzleti vállalkozását és előadóművészi karrierjét egyaránt.”

A bejelentés csupán néhány nappal azután érkezett, hogy pletykák kezdtek szárnyra kelni azzal kapcsolatban, hogy Taylor Swift lép majd fel a 2023-as döntő félidejében, azonban az énekesnő cáfolta ezeket az értesüléseket, ugyanis elmondása szerint jelenleg inkább saját projektjeire koncentrál.

A 2023-as Super Bowl főszponzora első alkalommal az Apple Music lesz, miután a Pepsi és az NFL tíz éves együttműködése idén véget ért. Az Apple alelnöke, Oliver Schusser így nyilatkozott:

Rihanna egy hihetetlen előadóművész, aki többmillió Apple Music előfizető kedvence szerte a világon. Izgatottak vagyunk, hogy vele, a Roc Nationnel és az NFL-lel társulva egy ilyen nagy jelentőségű show-t mutathatunk be a sport és a zene rajongói számára.”  

Az NFL hozzátette:

Rihanna egy olyan művész, akiből egy generációban egy születik, és aki egész karrierje alatt igazi kulturális erőnek számított. Alig várjuk, hogy vele, a Roc Nationnel és az Apple Music-kel együttműködve egy újabb történelmi jelentőségű halftime show-val kápráztassuk el a rajongókat.”

A Jay Z által alapított Roc Nation először 2020-ban vette ki a részét a Super Bowl félidei műsorának társproduceri feladataiból, akkor Shakira és Jennifer Lopez Bad Bunny és J Balvin társaságában lépett színpadra. Eztuán a tavalyi évben The Weeknd gondoskodott a jó hangulatról, míg a legutóbb Dr. Dre, Kendrick Lamar, Eminem, Snoop Dogg, 50 Cent és Mary J. Blige csinált hatalmas bulit a hip hop rajongók legnagyobb örömére.

Az eredeti írást itt találja.

Dobogó tetején a DEAC karatésai

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek