MegMinden
2022-09-19

„Why we cycle?”

(Facebook)

Future of Debrecen bemutatja: Zöld Mozi program 6. vetítés

Tartsatok velünk a következő Zöld Mozi filmklub vetítésre!

A következő filmünk a „Why we cycle?” c. dokumentumfilm. 

Mi a te kerékpáros történeted? A te hétköznapjaidnak is fontos részét alkotja a városi bringázás? Esetleg nem érted miért közlekednek emberek inkább kerékpárral a kényelmes autó helyett? Mi a helyzet a nagybevásárlásokkal? Oda csak elengedhetetlen az autó, nem? Nem feltétlen! Ismerd meg velünk miért is kerékpároznak a hollandok és miért is kerékpározunk mi, és mondd el te is a gondolataidat!

A vetítés után egy kötetlen beszélgetéssel készülünk, melynek keretében a kerékpáros közlekedési megoldásokról, nehézségekről, előnyökről és különböző jógyakorlatokról ejtünk néhány szót. Választ kapunk arra a nagy kérdésre is, hogy mire való egy teherkerékpár. Az interaktív beszélgetés keretében szeretnénk megtudni, hogy számotokra mi a fő motiváció a kerékpározással kapcsolatban, milyen napi tapasztalataitok vannak, hogyan élitek meg és a fő kérdést, a beszélgetés témáját a film címe adja, vagyis „Miért biciklizünk?” A beszélgetőpartnerünk a Mastiff Cargo Bike Ügyvezető Igazgatója, aki teherkerékpárral érkezik a színpadra! Kíváncsian várjuk!

A beszélgetőpartnereink: Nagy Katalin, Fülöp Ferenc Krisztián, Debrecen Ökomenedzserei, lelkes kerékpárosok, és Varjú Tamás, a Mastiff Cargo Bike teherkerékpár gyártó cég ügyvezetője. A beszélgetést Váradi Ferenc, rádiós műsorvezető, Zöld Munkacsoport tag koordinálja, aki napi szinten a rádióba is kerékpárral közlekedik.

A film angol nyelvű, magyar felirattal. Hossza: 60 perc.

 Az eseményen a részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért kérünk, regisztrálj időben: https://forms.gle/gwBBmdPtCCLPW2U87

(Regisztrációt csak egyesével tudunk fogadni, azonban egy email címmel több regisztráció is beküldhető.)

Találkozzunk 2022. október 04-én (kedden) az Apolló Mozi Kertész Mihály termében 17:00 órakor! 

Várunk szeretettel minden kerékpár barát debrecenit! Érkezzetek gyalog, kerékpárral, villamossal, vagy busszal! Aki otthon hagyja az autót, annak külön meglepetéssel készülünk. 

Az esemény nem sajtónyilvános.
A műsort 12 éven aluliaknak nem ajánljuk.

Az eredeti írást itt találja.

Magyar Kupa: a DVSC-DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek