MegMinden
2022-08-10

Bringa

(egeszsegkalauz.hu)

Biciklis mentősökkel tehermentesítené Budapestet az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat is megerősítette a Népszava értesüléseit, miszerint kerékpáros mentőegységek fogják róni Budapestet. Már hetek óta tart a felmérés, aminek során azt mérik fel, hogy kik vállalnának többletbérezés ellenében kerékpáros szolgálatot.

Az OMSZ szóvivője, Győrfi Pál is nyilatkozott a lapnak, aki elmondta, hogy jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik, heteken belül megindul a tesztüzemmód, majd a tervek szerint 2023 tavaszától indulna élesben a biciklis projekt. Főleg Budapest belvárosára koncentrálnának, ahol nagy a forgalom, és ha beválik a módszer, akkor más városokra is kiterjeszthetik a kerékpáros mentést.

Jelenleg azért Budapest az elsődleges, mert az összes hívás harmada innen érkezik, és a régióban szolgálatot teljesítő mentők nem bírják a tempót. Ahhoz, hogy a hívásoknak eleget tudjanak tenni napi 10-15 autót vezényelnek az ország más részeiről a fővárosba. A kerékpáros mentőegységekkel ezt szeretnék orvosolni.

További részleteket egyelőre nem tudni, annyi biztos, hogy a külföldi tapasztalatok monitorozása révén igyekszik a saját módszereit kialakítani az OMSZ.

Az eredeti írást itt találja.

Magyar csatárt igazolt a Loki

Négyen sérültek a Hajdúnánásnál történt balesetben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek