MegMinden
2022-07-03

Farkas Tamás

(debsport.com)

„ezért kezdtem el futballozni”

A felkészülési fotókat böngészgetve, illetve a Sényő elleni edzőmeccs összeállítást látva, új arcot, nevet fedezhettek fel a szurkolók a DVSC keretében.

A Debreceni Sportélet hasábjain korábban már többször írtunk az akadémia egyik tehetséges támadó középpályásáról, Farkas Tamásról. Régebbi írásainkban is jeleztük, a fiatal játékos nagy jövő előtt áll, eljön a nap, mikor átlépheti az első csapat ajtaját. Ez a pillanat elérkezett, hiszen a 19. életévét hamarosan betöltő labdarúgó az első kerettel kezdte meg a felkészülést.

„Eredetileg az NB-III-as csapattal kezdtem volna meg a munkát, ám szóltak, hogy az első keret edzésén kell megjelennem. Leírhatatlanul boldog voltam, hiszen ezért kezdtem el futballozni, most pedig megvalósult gyerekkori álmom. Nehéz szavakba önteni, mit éreztem, mikor belépve az öltöző ajtaján, Dzsudzsák Balázst, Varga Józsit, Bódi Ádámot – és még sorolhatnám a neveket – láttam, akiknek mindig csodáltam a játékát, akiket nagyra tartok és tisztelek. Barátságosan fogadtak, minden segítséget megkapok tőlük, tanácsokkal látnak el, bátorítanak, biztatnak, ami jó érzéssel tölt el. Eleinte nehéz volt felvenni az edzések ritmusát, hiszen két osztályt léptem feljebb egyik napról a másikra, de egyre jobban bírom a tempót, a feladatokat elvégzése sem okoz gondot” – fogalmazott a Tomo becenévre hallgató játékos.

A DVSC szombaton lejátszotta az első felkészülési mérkőzését – 8-0-re nyert a csapat a Sényő ellen – mely találkozó második félidejében Farkas Tamás is pályára lépett.

„Testközelből tapasztalhattam meg, mennyivel pörgősebb a játék, keményebbek a párharcok, mennyivel többet kell futni, mint a harmadosztályban. Végig mi domináltunk, lendületesen, jó ritmusban futballoztunk, az edzéseken gyakoroltakat próbáltuk megvalósítani a pályán. A mester azt kérte tőlünk, bár tudja, kemény héten vagyunk túl, mindent adjunk ki magunkból, ne elégedjünk meg azzal, hogy csak egy-két gólt rúgunk. Harminc percet töltöttem a pályán, Varga Józsi És Baráth Peti előtt játszottam a középpálya tengelyében, úgy vélem, nem okoztam csalódást” – mondta az edzőmérkőzéssel kapcsolatban a Loki tehetsége.

Azt még nem tudni, bajnoki mérkőzésen melyik csapatban jut szóhoz középpályásunk, ám az, hogy az első kerettel készülhet, nagy előrelépés pályafutásában.

„Az, hogy jelenleg a nagycsapattal készülhetek, még nem jelenti automatikusan azt, bajnokikon is a meccskeretben leszek. Természetesen minden nap azért fogok dolgozni, hogy a jövőben stabil tagja legyek a csapatnak, méltónak kell lennem a mester bizalmára. Akkor sem leszek csalódott és sértődött, ha az NB-III-as gárdában kell majd játszanom, ugyanis azt vallom, ott kell bizonyítanom, ahol pályára lépek, legyen az első, vagy harmadosztály. Hiszem és tudom, a munka meghozza gyümölcsét, de azért, hogy ez a gyümölcs érett legyen, nagyon sokat kell dolgozni” – zárta gondolatait Farkas Tamás.

Az eredeti írást itt találja.

Cristiano Ronaldo

Zámbó Jimmy

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek