MegMinden
2022-06-29

Elvis

(index.hu)

Táncra perdültünk a moziban, annyira Király lett az új Elvis-film.

A Királyról, Elvis Presleyről valószínűleg még az is hallott, aki élete nagy részét egy lakatlan szigeten töltötte eddig: az énekes akkora hatással volt a kultúrára, hogy egyike lett a zeneipar halhatatlanjainak. Az életrajzi alapokra és megtörtént eseményekre épített Elvis főszerepére olyan fiatal tehetségek álltak sorban, mint Miles Teller (Top Gun: Maverick), Ansel Elgort (Baby Driver, West Side Story), és a popsztár Harry Styles. A befutó mégis némiképp meglepetésre Austin Butler lett, aki miután karrierje elején kihülyéskedte magát olyan fiatalokat megcélzó amerikai csatornákon, mint a Nickelodeon, a Disney Channel és a CW, mostanában elkezdett a komolyabb filmművészet felé kacsintgatni.

A Quentin Tarantino által rendezett Volt egyszer egy… Hollywoodban Butler nagyon mellékszereplő volt, még három évvel ezelőtt, ember legyen a talpán, aki emlékszik rá. Az Elvist azonban egyértelműen a 30 éves színész viszi el most a hátán, még Tom Hankset is sikerül elhalványítania a két és fél órás játékidő alatt. Már most ki merjük jelenteni, az Elvisben látott átszellemülését látva, hogy Austin Butler jelölt lesz az Oscar-gálán a legjobb férfi főszereplő kategóriában. Nem leszünk mérgesek egyáltalán, ha hazaviszi az elismerést.

Az Elvis története 1997-ben veszi kezdetét, amikor a sztárénekes menedzsere, Tom Parker ezredes (Tom Hanks) a halálos ágyán fekszik, és próbál minket, nézőket meggyőzni arról, hogy nem is volt ő akkora szemétláda, mint ahogy mondják, és minden vád, ami az ő visszaéléseivel kapcsolatban elhangzott, az szemenszedett hazugság.

Aztán visszapörög az idő, és a saját szemünkkel láthatjuk, hogy a fickó amúgy valóban egy utolsó görény volt. De az igaz, hogyha ő nincs, a közönség, és legfőképp a fiatal nők, sosem ájulhattak volna el a színpad mellett a feketék zenéjét is a stílusába építő énekestől,

AKI AZZAL HERGELTE FEL A VILÁGOT, HOGY AMIKOR MIKROFON VOLT A KEZÉBEN, ÚGY RÁZTA A CSÍPŐJÉT, MINTHA ÁRAM JÁRTA VOLNA ÁT A TESTÉT.

A film tulajdonképpen egy rettenetesen szórakoztató történelemlecke: kapunk bevágásokat Elvis Presley gyerekkoráról, arról, hogy miképp vette őt észre Amerika, majd az egész világ. Később hogyan taszították le kis híján a trónból olyan vetélytársai, mint a Beatles és a Rolling Stones… mennyire sokkolta őt, amikor anyja meghalt, de a pokol mégis Las Vegasban várt rá. Na, és persze a zuhanás éveit sem hagyja ki a készítő, Baz Luhrmann – bár Elvis gyógyszerfüggősége és halála kicsit romantikus és némiképp szemérmes ábrázolást kapott, az előtte látott két óra nem okoz csalódást.

Az eredeti írást itt találja.

Féltékenységből megszúrkálta szomszédját az ittas nádudvari férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek