MegMinden
2022-05-16

Utazás

(noivalto.hu)

“Négy év alatt körbeutaztuk a világot”

Körbebiciklizni a világot. Zárug Zita és férje 46 országba jutott el így, és közben elképesztő kalandokat éltek át. Hazatérésük után előadásokon mesélték el másoknak, hogy mit tanultak az útból, miért volt számukra hasznos, és azt is, hogyan lehetséges  havonta egy minimálbérből utazni. Zita coachként tanít meg másokat arra, hogy miként lehet a maga teljességében megélni az életet.

Hittanárként végeztem az egyetemen, de fogalmam sem volt, hogy pontosan mit szeretnék kezdeni az életemmel. Egyet tudtam: utazni szeretnék, messze, távoli tájakra, de azt is tudtam, hogy ez kb. egyenlő a lehetetlennel: drága is, meg nőként utazni veszélyes, ezért soha nem fogom látni azokat a tájakat, amiket gyerekként a David Attenborough-féle filmekben láthattam a TV-ben.

Stoppal utazta be Európát és rátalált a szerelem

Úgyhogy újra fogalmaztam a vágyaimat, és kitaláltam, hogy legyen egy Európán keresztüli út, stoppolva – gyalogosan és a végén legyen tenger, ahova belemerítem a lábam, és ha ez meg lesz, akkor boldog leszek! Ebből lett 2010-ben a Párizs érintésével lestoppolt táv a Pireneusok lábához, és a több, mint 800 km-es zarándokút Santiago de Compostelába, és tovább, Muxiáig majd Fisterraig, itt tengerben láblógatás és teljes boldogság! Megvalósult egy álom, teljesebb embernek éreztem magam.

Ahogy a mesében is lenni szokott, találkoztam a jövendőbeli férjemmel, Harkányi Árpáddal.

Ketten összeadtuk már azt a mennyiségű vágyat, őrültséget és lendületet, ami kibillentett minket egy nagy kaland felé: körbeutaztuk a világot két fekvőkerékpáron, nászútként. Egy héttel az esküvő után indultunk. 46 országban jártunk és több, mint 4 évig tartott az út.

Utazás közben lettek a férjével digitális nomádok

Eközben egyszer sem jöttünk haza rokont látogatni, vagy pihenni, sőt, az utazásunk költségeinek oroszlánrészét is útközben kellett megkeressük. Így lettünk autodidakta digitális nomádok, hazaérkezésünk óta meg sikeres vállalkozók – bár férjemnek „rendes” állása is van, amit nagyon szeret.

Az eredeti írást itt találja.

Gólzáporos győzelemmel vált biztossá a DEAC ezüstérme

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek