MegMinden
2022-05-13

Klekner Hanga

(debsport.com)

„igyekszem folyamatosan javítani a technikámon”

A DSC-SI kiváló rúdugrója szerint idővel az országos csúcs sem elérhetetlen, edzőjével azonban lépésről lépésre haladva igyekeznek minél magasabbra jutni.

Klekner Hanga négy versenyen indult a fedett pályás szezonban, Nyíregyházán sorozatban harmadszor nyerte meg a felnőtt Országos Bajnokságot, majd élete három legjobb eredményét érte el, Eszéken 4.42 méterig jutott. A DSC-SI kiváló rúdugrója boldog, hogy végre nem hátráltatják sérülések, s bizakodva tekint a fedett pályás versenyszezon elé.

„Az előző évben sokat fájt az Achillesem, nem volt zökkenőmentes az az időszak – tekintett vissza Klekner Hanga. – Ősszel kivették a mandulámat, ami segített, így végig tudtam csinálni a felkészülést, ezért bizakodóak voltunk a fedett pályás szezonnal kapcsolatban. Éreztem, hogy bennem lehet egy jó eredmény, de a 4.42-es ugrásomra nem számítottam, az még engem is meglepett. A fedett szezon után Portugáliában volt edzőtáborunk, ami jól sikerült, így kíváncsian várom, hogy milyen lesz a szabadtéri szezon, elsőként a csapatbajnokság miskolci elődöntőjében mérettetem majd meg magam. Sajnos az Universiade egybeesik a felnőtt országos bajnoksággal, így valószínűleg nem vállalom be a kínai utazást, mert még jövőre is egyetemista leszek, akkor is lesz lehetőségem indulni. Így is akadnak nemzetközi versenyek, Csehországban és Németországban biztosan indulok majd, az Európa-bajnokságot pedig augusztusban rendezik.”

Klekner Hanga a fokozatos fejlődésben hisz, lépésről lépésre haladva szeretne minél magasabbra jutni.

„Szeretnék jó eredményeket elérni, hogy ranglista alapján kijuthassak, ami pedig a magasságot illeti, jó lenne javítani az egyéni csúcsomon, a 4.40-et szabadtéren is reálisnak tartom. Idővel szeretném a 4.55-ös országos csúcsot is megugrani, érdekesség, hogy ez sem lenne elegendő az automatikus Eb-kijutáshoz, ugyanis idén 4.70 a szint. Még sok időm van fejlődni és bizonyítani a felnőttek között, így lépésről lépésre haladok, igyekszem folyamatosan javítani a technikámon. Negyedik éve készülök a fővárosban, ebben az időszakban rengeteget léptem előre, de mindig van mit tanulni, készülök az új kihívásokra.”

Az eredeti írást itt találja.

Így dalol az erdő – élménytúra a Zsuzsival a Hármashegyi-erdőben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek