MegMinden
2022-05-07

Facebook

(hvg.hu)

A Meta úgy döntött, hogy leállítja a közösségi oldalon futó projektjét.

Tavaly nyáron derült ki, hogy a Facebook is szeretné meglovagolni a podcastok népszerűségét, és ehhez saját platformot is indított. Ez elsőre nem tűnt rossz ötletnek, mostanra viszont biztossá vált, hogy a fejlesztés nem fogja megérni az első születésnapját.

Bloomberg beszámolója szerint a Meta úgy döntött, hogy leállítja a közösségi oldalon futó projektjét. Az alkotók ezen a héten már nem tudnak újabb adásokat feltölteni, június 3-tól pedig meghallgatni sem lehet az epizódokat.

A Meta nem csak ehhez a fejlesztéshez nyúl hozzá, a teljes audioportfólióját megnyirbálja: megszűnik a Soundbites és az Audio hub, az élő közvetítést biztosító Live Audio Roomst, a Clubhouse klónját pedig a Facebook Live-ba költözteti át.

A cég szóvivője, Adelaide Coronado szerint a változtatások leegyszerűsítik a Facebook hangzó tartalmainak kínálatát.

A hír bizonyos szempontból nem váratlan. 2020-ban és 2021-ben az audiopiac rendkívül pezsgő volt: az olyan cégek, mint például az Amazon podcasthálózatokat vásároltak fel, az élő beszélgetéseket biztosító Clubhouse értéke pedig rövid idő alatt elérte a 4 milliárd dollárt. A Facebook igyekezett meglovagolni a trendet, de úgy tűnik, kiderült, hogy nem éri meg költeni rá.

Az eredeti írást itt találja.

Nincs telitalálat

Teltház és vastaps

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek