MegMinden
2022-04-27

Post Mortem

(papageno.hu)

Két díjat is elhozott a magyar horror a manchesteri Grimmfestről.

A legjobb játékfilm és a legjobb SFX díjával tüntette ki a manchesteri Grimmfest szakmai zsűrije a Bergendy Péter rendezésében, Klem Viktor és Hais Fruzsina főszereplésével készült Post Mortem című filmalkotást, amely a nagyközönség számára már a Filmio kínálatában is elérhető – tudatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) április 26-án az MTI-vel.

Kettős magyar sikerrel zárult a Manchesteri Nemzetközi Fantasztikus Filmfesztivál húsvéti kiadása, a Grimmfest Easter. A hétfő este a Facebookon közvetített online díjátadón kiderült, hogy a Bergendy Péter rendezésében készült Post Mortem elnyerte a legjobb játékfilm díját és legjobb speciális effektekért járó díjat is – olvasható a közleményben.

Mint írják, a díjakról nemzetközi szakmai zsűri döntött a Grimmfesten, melyet a Dread Central szakhonlap 2022-ben a világ legjobb horrorfesztiváljai közé sorolt. Az első világháborút követő spanyolnátha-járvány időszaka alatt játszódó kísértetfilm speciális effektjeit Hellebrandt Gábor, Benyó Zoltán, Deák Ferenc, Kósa László és Hardi Zoltán készítette.

A tájékoztatás felidézi, hogy a magyar filmalkotás már másfél éve sikerekkel járja a nemzetközi filmfesztiválokat. A film eddig mintegy 40 seregszemlére kapott meghívást, és Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Kanadában is több díjat nyert a legnépszerűbb zsánerfilmes mustrákon.

Az eredeti írást itt találja.

Makóné Fogarasi Hajnalka

Innovációt visz Üzbegisztánba a Debreceni Egyetem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek