MegMinden
2022-04-07

ASX

(origo.hu)

Visszatér egy megfizethető japán autó Európába, és vonzóbb, mint valaha.

2023 őszén érkezik az új generáció, de a japánautó-hívők nem feltétlenül fognak örülni neki.

A Mitsubishi bemutatta az első ízelítő grafikát az új Coltról, amely nem önálló fejlesztés eredménye, hanem a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség közös gyermeke

.A TÖRÖKORSZÁGI GYÁRTÁSÚ JAPÁN KISAUTÓ ugyanis nem csak a platformját, futóművét és hibrid hajtását, de a karosszériaelemeinek egy jelentős részét is az aktuális Renault Cliótól kapja. Ennek ellenére a francia rokonság kívülről csak a hátsó sárvédő vonalánál feltűnő, az orr-rész agresszív formája markánsan különbözik a két testvérnél.

A kisautók számára fejlesztett CMF-B platform az egyik legelterjedtebb a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség modellpalettáján, erre épül ugyanis a Renault Clio és Captur, a Nissan Micra és Juke, a Dacia Sandero, Logan és Jogger, és ezt kapja meg a Colt, valamint a szintén 2023-ban érkező új ASX szabadidő-autó is.

Európában 2013-ban fejezték be a Colt forgalmazását, az akkori generáció a Smart Forfour testvérmodellje volt. A kisautó első nemzedéke, a Colt 600 pont 60 éve, 1962-ben mutatkozott be Japánban.

Az eredeti írást itt találja.

Képzőművészet mint terápia

Carson Coma

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek