MegMinden
2022-03-27

Frizbi

(deac.hu)

Elkezdődött az országos frizbibajnokság

Idegenbeli vereséggel kezdte a szezont a DEAC frizbicsapata. A 14 fordulós Well Travel Liga szeptemberig tart, az első hazai mérkőzésre április 2-ig kell várnunk.

 

Vasárnap, a Pest megyében található Pomázon, a címvédő OUT ellen kezdték a szezont a Debreceni Egyetem frizbisei. A meccsen szerzett tapasztalatokról Gombos Szabolcs, a csapat egyik edzője számolt be.

– Nagy várakozásokkal, jó hangulatban vágtunk neki a pomázi útnak, aztán a mérkőzés első néhány perce eléggé lehűtötte a kedélyeket. Sok hibával kezdtünk, és az OUT kegyetlenül megtorolt minden figyelmetlenséget, így hamar elhúzott mellettünk. Már 5-0 volt az állás, amikor elkezdtünk felocsúdni, de ekkorra eléggé önbizalmunkat vesztettük, és a végére jó nagy zakót kaptunk. A 15-2-es végeredmény jól mutatja, hogy az ellenfél nem véletlenül nyerte veretlenül a tavalyi bajnokságot. A nagy különbség ellenére nincs okunk elkeseredni, hiszen hosszú még a szezon. Egy kicsit még örülök is, hogy az első meccsen szaladtunk bele ebbe a pofonba, hiszen így jól látjuk, hogy miben kell fejlődni és mik a hiányosságaink.

Attól nem tartok, hogy ez a vereség megtörné a csapat lendületét. Rengeteg az újoncunk, akik sokat fognak fejlődni a bajnokság hónapjaiban, és jönnek majd a sikerélmények is, de a legfontosabb, hogy a közösség nagyon összetartó, ezért biztos vagyok benne, közös erővel ennél mélyebb gödörből is ki tudunk majd mászni. A cél az, hogy a bajnokság végére alakuljon ki egy stabil teljesítményre képes mag, ami köré tovább tudjuk majd építeni a csapatot. Ez pedig nem megy vereségek nélkül, de a második fordulón már egy kicsit közelebb leszünk ehhez a célhoz – összegzett Gombos Szabolcs

A bajnokság március 27-én Szigetszentmiklóson folytatódik a DEAC számára. Aznap két meccset játszik majd a csapat a Sportsziget és a Trust ellen. Az első hazai mérkőzés pedig április 2-án lesz.

Országos Frizbibajnokság, 1. forduló
OUT – DEAC FreeBees 15-2

Fodorné Érsek Kitti

Az eredeti írást itt találja.

Töltött káposzta "kéretlenül"

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek