MegMinden
2022-03-08

Dr. Jávor András

(unideb.hu)

Életműdíj az agrárprofesszornak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kimagasló elismerését vehette át Jávor András professzor. A Debreceni Egyetem rektori főtanácsadójának Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Károlyi Sándor díjat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kongresszusán Budapesten.

A Károlyi Sándor díjat 2019-ben hozta létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az agrárium, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, illetve a vidékfejlesztés területén hosszú éveken át végzett kimagasló tevékenység elismeréseként ítéli oda a szakmai szervezet minden évben.

Jávor András, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar egyetemi tanára, a Magyar Rektori Konferencia Határon túli Bizottságának alelnöke az agrárkamarában több évtizede tölt be tisztségeket, emellett az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, illetve a párizsi székhelyű Környezetvédelmi Tanács szakértője. A Juh Terméktanács közel 30 éves történetében közel 20 évig látta el az elnöki feladatokat.

A DE professzora kutató- és oktatómunkáját egész életében annak szentelte, hogy tudását átadja a gazdák számára. Ezt tükrözi könyvein és több száz tudományos publikáción túl a közel félezer szakmai és ismeretterjesztő cikke is. Teljes odaadással dolgozott és dolgozik a Debreceni Egyetemért. Kezdeményezte és sikerre vitte a határon túli agrároktatást és tanácsadást – hangzott el a méltatásban.

Jávor András szakmai életművének egyik fontos állomásaként tekint az elismerésre.

-  Több mint negyven éves pályám során a díjakra mint büszkeséget adó, ösztöntő gesztusra gondoltam,de sokkal fontosabb számomra a mögöttük álló munka. A magyar gazdák, a fiatal, határon túli tenyésztők és termelők szakmai támogatását és segítését továbbra is hivatásomnak tekintem, ezen az úton is folytatom pályámat – mondta el a hirek.unideb.hu-nak a professzor.

A konferencián a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valamint a kormány megújította stratégiai együttműködésüket.
 

Az eredeti írást itt találja.

Ezen a héten Mészáros Ibolya lesz a vendégünk

Jégkorongos segítséggel Debrecenbe

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek