MegMinden
2022-02-14

Divat

(gaborszakacs.blog.hu)

Szupermenő pasicuccok a Dior kifutóján.

Fennállásának 75. évfordulója alkalmából nagyszabású divatbemutatót rendezett a Dior a párizsi divathéten. A patinás francia márka menswear vonalának kreatív igazgatója, Kim Jones a névadó Christian Dior jellegzetes sziluettjeiből merített inspiráció alapján készítette el a 2022-es őszi kollekcióját. A kortárs férfi vásárlók ízlésére formált darabok tiszta és egyszerű vonalakkal, klasszikus fazonokkal és laza eleganciával kerültek kifutóra.

A fashion show helyszíne a jeles jubileumhoz és a különleges gyűjteményhez illő volt. Igazi grande maison stílusú sátrat állítottak fel a párizsi Place de la Concorde-on, benne a Pont Alexandre III életnagyságú másolatával. Egy tekintélyes és ízléses díszlet, amely csupán pár méterre állt a francia főváros pompás hídjától.

Kim Jones pedig ezúttal sem okozott csalódást, szettjeiben Christian Dior jellegzetes formáit idézte meg. A kabátok és a blézerek a divattörténeti mérföldkőnek számító 1947-es New Look kollekcióból ismertté vált Bar Jacket alapján készültek.

A látványvilág egyszerre volt történelmi vonatkozású és kortárs, tökéletes egyensúlyban a régi és az új között. A tiszta és egyszerű szabásvonalak laza könnyedséget sugároztak, ám Jones bonyolultnak tűnő mintákat használt, ezzel igencsak feldobta a monokróm szetteket. A szürke és barna pulóverek között felbukkant egy-egy leopárdminta is, amely a Diornál évtizedek óta az időtlenség jelképe. Az elmúlt szezonokban a férfiruházatba beszivárgott sportos elegancia a 2022-es őszi kollekcióban egy szupermenő eleganciává alakult át, a testre simuló futónadrágok helyett bővebb fazonú, élére vasalt, modern pantalló jelentek meg. A francia sikk hanyag kiadása egy fiatalabb közönséget céloz meg, erről így vallott a designer: 

„A Diorral az a helyzet, hogy még mindig modernnek tűnik, ha az archívum darabjait nézzük. Valószínűleg ezért van még mindig itt, és ezért olyan nagy" - nyilatkozta Kim Jones a bemutató után.

Az eredeti írást itt találja.

Kiss Ádám

Koronavírus: 204 új eset Hajdú-Bihar megyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek