MegMinden
2022-01-20

Életműdíj

(papageno.hu)

Fischer Ádám kapja az International Classical Music Awards életműdíját .

A klasszikus zenei lemezeket elismerő díjak között különleges rangja van a Nemzetközi Klasszikus Zenei Díjnak (International Classical Music Award – ICMA), ezt ugyanis nem egy-egy ország kritikusai, szakértői ítélik oda, hanem egy 16 ország szakértőiből összeállított nemzetközi zsűri, melynek 2022-től a Papageno is tagja.

A nemzetközi zsűri a 2022-es év győzteseinek listáját január 18-án tette közzé, amelynek alapján az International Classical Music Award életműdíjjal ismerte el Fischer Ádám karmestert.

Az év művésze Martint Först klarinétművész-karmester, az év ifjú művésze Gennaro Cardaropoli hegedűművész, az év felfedezettje pedig Julian Kainrath hegedűművész lett.

A legjobb zeneszerzőnek járó díjat Sebastian Androne vehette át, míg az év lemezkiadója a Château de Versailles Spectacles lett. A zenekari díjat Francisco Coll karmester kapta, a különleges zenei teljesítményekért járó elismerésben pedig Pierre Cao karmester és Michael Korstick részesült. 

A hanglemez kategóriában 17 felvételt díjaztak, a teljes lista ide kattintva érhető el. 

A nyertesek a díjakat április 21-én vehetik át a Luxemburgi Filharmónia épületében tartott gálakoncerten, melyet Fischer Ádám vezényel. 

A nemzetközi zsűri tagjai: Andante (Törökország), Crescendo (Belgium), Das Orchester (Németország), Deutsche Welle (Németország), IMZ (Ausztria), MDR-Klassik (Németország), Musical Life (Oroszország), Musica (Olaszország), Musik & Theater (Svájc), Opera (Egyesült Királyság), Orpheus Radio (Oroszország), Papageno (Magyarország), Pizzicato (Luxemburg), Polskie Radio Chopin (Lengyelország), Radio 100,7  (Luxemburg), Radio Romania Muzical (Románia), Resmusica.com (Franciaország), Scherzo (Spanyolország),  Rondo Classic (Finnország), Unison (Horvátország).

Az eredeti írást itt találja.

Jó esélyekkel indul, aki a GTK-t választja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek