MegMinden
2022-01-20

Bor

(vince.hu)

Harmadik alkalommal választották meg a világ legjobb borászatát, idén első alkalommal egy magyar borászatnak is sikerült felkerülnie a 100-as listára.

2021. szeptember 20-án immár harmadik alkalommal adták át a World's Best Vineyards díjat a világ legjobb borászatának. Az angol William Reed médiavállalat által 2019-ben alapított díj célja egyrészt a borturizmus népszerűsítése világszerte (ennek megfelelően a komplex élményt értékelik), másrészt hogy a szavazás mechanizmusából adódóan évről-évre új pincészetekre irányítsák a figyelmet.

A világot összesen 22 régióra osztják, minden régióban 36 szakembert (sommelier, újságíró, turisztikai ágazat képviselői) kérnek fel egy 7-es lista leadására, a névsor azonban évről-évre változik. Ennek is köszönhetően idén például új országként többek között Libanon és Oroszország is felfért a 100-as listára, olyannyira, hogy a libanoni Karam Wines a 14. helyével a valaha volt legsikeresebb újonc címet is kiérdemelte.

A korábbi évek 50-es listája helyett idén a legjobb 100-at nevezték meg és örömteli hír, hogy ebbe már magyar borászat is fért: a tokaji Szepsy Pincészet a 62. helyet érte el. Közvetlen szomszédaink pincészetei közül ismét a nemrég a vince.hu-n is bemutatott osztrák Domäne Wachau szerepelt a legjobban, a tavalyi 19. után idén a 22. helyen végzett.

Az eredeti írást itt találja.

Csúcsot döntött a használtautó-piac forgalma 2021-ben

Folytatódnak a fejlesztések a Tócóvölgyben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek