MegMinden
2022-01-11

Szárazkolbász

(velvet.hu)

„18+"-os kolbászt hoztak forgalomba!

Nemcsak a vásárlókat, hanem az üzletvezetőt is megdöbbentette, hogy egy szárazkolbászt csak személyi igazolvány felmutatása ellenében adhatott el a pénztáros. Az eset Angliában történt.

 

Ha valaki direkt próbált viccelődni, feltehetően nagyon jól szórakozott a nemrég megjelent híreken, amelyekben vásárlók panaszkodnak arról, hogy egy kolbász megvásárlásához fel kellett mutatniuk az igazolványukat.

Ennek az volt az oka, hogy az árut „saucisson sec” helyett „saucisson secateurs” néven vitték be a rendszerbe.

MÍG ELŐBBI A SZÁRAZKOLBÁSZ FRANCIA NEVE, UTÓBBIBAN A SECATEURS SZÓ METSZŐOLLÓT JELENT, A HATÁLYOS BRIT TÖRVÉNYEK SZERINT PEDIG CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEK VÁSÁROLHATNAK ÉLES SZERSZÁMOT. 

A pénztárgép ugyanakkor csak azt jelzi, hogy a termék megvásárolhatósága életkorhoz kötött, így az eladók sorra elkérték azoknak a vásárlóknak a személyi igazolványát, akiknek a kosara a francia kolbászt rejtette.

Egyiküket a bbc.com is megszólaltatta. A 30 éves vásárló kihívta az üzletvezetőt, mert azt hitte, valamilyen rossz tréfáról van szó. A menedzser alig akart kimenni az irodájából, ugyanis meg volt róla győződve, hogy valaki csak meg akarja viccelni.

Az eredeti írást itt találja.

Kocsis Csaba

A rendelkezésre álló vakcinák hatékonyak az omikron variánssal szemben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek