MegMinden
2022-01-05

Onyx

(nosalty.hu)

Film készül Magyarország első Michelin-csillagos étterméről.

Édes örökség címmel forgattak filmet az egykor két Michelin-csillagos, budapesti Onyx étterem újjáépítésének történetéről.

Az Onyx étterem a budapesti Vörösmarty téren, a Gerbeaud Ház oldalában nyitotta meg kapuit 2007 márciusában. A nyitás célja egyértelműen az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mércével elismert étterem. Az Onyx a nyitást követő negyedik évben, 2011. március 16-án szerezte meg az első Michelin csillagát, Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous chef vezetésével.

2016-ban Széll Tamás és csapata a Bocuse d’Or európai döntőjét meg nyerte, ami hatalmas elismerést hozott nemcsak a versenyzőknek és az étteremnek, hanem az egész országnak is.
Két évvel később, 2018-ban még nagyobb sikert értünk el: Közép-Kelet- Európában egyedüliként lettek két Michelin-csillagosak. A konyhát ekkor Mészáros Ádám chef irányította.

2020-ban egy új időszámítás vette kezdetét az Onyx életében: belevágtak az Onyx metamorfózisba, az étterem külső-belső megújításába és novemberben megrendezték Az Utolsó Vacsora elnevezésű vacsora-forgatást, amivel elbúcsúztak egy sikeres időszaktól és elindultak egy izgalmas új úton. Az Utolsó Vacsora nyolc résztvevőjét egy castingon választották ki, a vacsora utolsó fogásaként kalapácsot szolgáltak fel és közösen elkezdték az Onyx jelképes bontását.

Az Onyx étterem továbbra is családi vállalkozásként működik, melynek tulajdonosai, - a Gerbeaud kávéház és cukrászda, valamint a budai Émile mellett-, Niszkács Anna ügyvezető igazagtó, valamint testvére, Niszkács Attila és édesanyja, Pintér Katalin.

Az eredeti írást itt találja.

Kutatás

Csillagos ötös!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek