MegMinden
2022-01-01

Emlékező

(origo.hu)

Magyar sztárok, akiktől 2021-ben búcsúztunk.

Pár hete Kóbor János halálhíre rázta meg az Omega-rajongókat, Törőcsik Mari halálára - és életművére - pedig minden magyar filmrajongó emlékezik. 2021-ben is több magyar sztártól kellett búcsút venni: Csűrös Karola, Oszter Sándor és Venczel Vera mellett távozott többek közt az egykori megasztáros Kandech Evelyne és a 29 éves Siklósi Örs is, A Dal-ban nyertes AWS énekese.

Törőcsik Mari

2021-ben 86 éves korában meghalt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház áprilisban. A művészetét elismerő díjakat felsorolni szinte lehetetlen. A Nemzeti Színház 2015 novemberében gálával és kiállítással ünnepelte a betegséggel küzdő színésznő 80. születésnapját, aki könnyeit törölgetve nézte végig kollégái, barátai őt köszöntő előadását, az évforduló alkalmából pedig így vetett számot: "nekem szép és gazdag életem volt". Itt olvashat hosszabban Törőcsik Mari pályafutásáról, életéről.

Kóbor János

Rajongók ezrei imádkoztak érte, miután kórházba került, de december elején 78 éves korában meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja. "Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad" – adta hírül a zenekar. Kóbor Jánosról itt olvashat hosszabban.

Csűrös Karola

Csűrös Karola a férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. Művészetét 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal ismerték el, 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2006-ban Érdemes művész lett. Csűrös Karolát a Madách Színház saját halottjának tekinti, 85 éves korában halt meg novemberben. A színésznőről itt talál sok cikket.

Oszter Sándor

Október végén, otthonában, szívinfarktust kapott és meghalt Oszter Sándor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 73 éves volt. "Ma kilenckor meghalt a férjem szívinfarktusban, vége az életemnek" - írta Donatella Failoni zongoraművész az oldalán. Itt olvashat bővebben a színész kalandos életéről. 

 

Az eredeti írást itt találja.

Nem indul több terepkerékpáros versenyen a télen Tadej Pogacar

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek