MegMinden
2021-12-26

Számszeríj

(origo.hu)

Fegyveres férfi tört rá a karácsonyozó angol királynőre.

Letartóztattak egy fegyveres férfit, miután szombaton betört a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő windsori kastély területére, ahol II. Erzsébet a karácsonyt tölti - közölte a rendőrség. A média vasárnapi beszámolói szerint a gyanúsítottnál számszeríj volt.

A dél-angliai Southamptonban élő 19 éves férfit őrizetbe vették, azzal gyanúsítják, hogy fegyveresen behatolt egy biztonsági területre - tájékoztatott a rendőrség. A közlemény szerint a férfi ugyan behatolt a védett területre, de nem jutott be egyetlen épületbe sem. A királyi család tagjait tájékoztatták az incidensről.

A 95 éves II. Erzsébet királynő Windsorban, fő rezidenciáján tölti a karácsonyt az idén először férje nélkül, miután Fülöp edinburghi herceg áprilisban meghalt. Szombaton több családtagja, köztük fiai, Károly és Edward és feleségeik is csatlakoztak hozzá. A Daily Mirror című lap szerint 

A GYANÚSÍTOTTAT A TÉRFIGYELŐ KAMERÁKON ÉSZLELTÉK, A FELVÉTELEN EGY SZÁMSZERÍJ VOLT LÁTHATÓ NÁLA.

"A biztonsági őrök nem hittek a szemüknek" - mondta egy biztonsági forrás a bulvárlapnak, megjegyezve, hogy nagy létszámú biztonsági személyzetet vezényeltek ki, "szavatolandó a királynő biztonságát, aki lakrészében tartózkodott".

Az újság szerint a biztonsági eljárások jelentős átértékelése várható az incidens után.
A Mail on Sunday című vasárnapi konzervatív brit tömeglap úgy tudja, hogy 

A GYANÚSÍTOTT A NYÍLPUSKÁN KÍVÜL EGY KÖTÉLLÉTRÁVAL IS FEL VOLT SZERELKEZVE, 

amelyet a kerítések átmászásához használt.

A hatósági közlemény szerint bár az Egyesült Királyságban a nyílpuskák halálos fegyvernek minősülnek, viselésükhöz nem szükséges engedély vagy regisztráció.

Az eredeti írást itt találja.

Mick Schumacher okozta a legtöbb kárt a Forma-1-ben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek