MegMinden
2021-12-24

Tesla

(forbes.hu)

Vizsgálják Teslát, mert életveszélyes lehet, hogy a sofőrök játszhatnak vezetés közben.

Az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hivatala (NHTSA) szerdán közölte, hogy hivatalos biztonsági vizsgálatot indítottak a 2017 óta eladott, mintegy 580 ezer Tesla járművel kapcsolatban, mivel az autókban az elülső középső érintőképernyőkön elérhető játékok veszélyesek a sofőrökre.

A NHTSA közölte, hogy a 2017-2022 közötti Tesla Model 3, S, X és Y járművekre terjed ki a vizsgálat. A hivatal közlése szerint a Passenger Play néven emlegetett funkció

„elterelheti a sofőr figyelmét, és növelheti az ütközés kockázatát.”

A Tesla nem kommentálta a hírt. Az NHTSA közölte, hogy kiértékeli a Tesla Passenger Play működését. A hónap elején a The New York Times hosszabban írt a játékfunkciójáról, ami arra késztette az NHTSA-t, hogy a fejlesztésről egyeztessen a Teslával – írja a Guardian.

Az Egyesült Államokban a közúti halálesetek jelentős része (csak 2019-ben 3142 eset volt) a figyelem lankadásnak tudható be. A biztonság szószólói szerint a hivatalos adatok alábecsülik a problémát, mert később nem minden sofőr vallja be, hogy elvonták a figyelmét a baleset pillanatában.

 2013-ban az NHTSA iránymutatásokat adott ki, amelyek arra ösztönözték az autógyártókat, hogy a biztonságot és a vezetői figyelemelvonás megelőzését vegyék figyelembe a szórakoztató eszközök tervezésében és a járművekben való alkalmazásában.

A közlekedésbiztonsági hivatala azt is közölte, hogy 

novemberben panaszok érkeztek a játékfunkciójával kapcsolatban egy Tesla Model 3 sofőrtől, aki azt mondta: veszélyesen elterelte figyelmét a funkció.

Az eredeti írást itt találja.

Az ország egy részén mínuszok vannak, másutt már 14 Celsius-fok

A Covid miatt minden januári tornát törölt a Nemzetközi Jégkorong Szövetség

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek