MegMinden
2021-12-10

Feldolgozás

(rockbook.hu)

Idén 30 éves a Metallica Fekete Albuma, és a kerek jubileum kapcsán egy Metallica Blacklist című feldolgozáslemez is készült.

Idén 30 éves a Metallica Fekete Albuma, és a kerek jubileum kapcsán egy Metallica Blacklist című feldolgozáslemez is készült, amelyen ismert előadók játsszák a zenekar legnépszerűbb dalait. A Nothing Else Matters-t Miley Cyrus, a Roxette, Darius Rucker és Chris Stapleton mellett a Depeche Mode frontembere, Dave Gahan is feldolgozta, egy friss interjúban pedig azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy teljes eltér a nóta eredeti stílusától.

 

"Érdekes felkérés volt és elég furcsa körülmények között valósult meg. Ez még bőven a karanténidőszak alatt történt. Elmentem a kis stúdiómba, ahol egy barátom közreműködésével rögzítettem ezt a feldolgozást. Mindketten maszkot viseltünk, és nagyon furcsa volt, hogy nem láthattam az arcát, de azért élveztem a munkát, Kezdettől fogva az volt a tervem, hogy egy filmzenés feldolgozást készítek és merőben eltérek az eredetitől.

Meghallgattam a többi Nothing Else Matters átiratot is, és nem akarok neveket mondani, de néhányan hangosabbak és súlyosabbak akartak lenni a Metallica-nál, ami eleve képtelenség, úgyhogy nem is érdemes ilyesmivel próbálkozni."

Az eredeti írást itt találja.

Közel negyven éve a legmagasabb infláció novemberben az Egyesült Államokban

Kocsis Paulina

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek