MegMinden
2021-12-02

Kabar Vivien

(volksgruppen.orf.at)

Kiállás az erőszak ellen – művészként

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapját követően 16 napon át szervezi eseményeit a Bécsi Orvosi Egyetem és az Autonóm Osztrák Női Menhely közösen az osztrák ombudsmani testülettel, felhívva a figyelmet a nőket és gyerekeket ért erőszakra. A projektben a Bécsben élő és alkotó Kabar Vivien, képzőművész is részt vesz.

Kabar Vivien elkötelezettségét a nőket és gyerekeket ért erőszak ellen több fontos intézmény is elismerte. A „Művészet az erőszak ellen" csoport alapítója a Belügyminisztérium díjazottja lett a „Művészet a nők elleni erőszak ellen" projektben.

Kabar Vivien Debrecenben született, élete során Bécset megelőzően számos nagyvárosban élt már. Volt önálló kiállítása Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Svájcban, Japánban, a tengerentúlon és a Vatikánban is. A művésznő írói és festői munkája mellett humanitárius szervezetekben is folyamatosan részt vesz. 2016 óta az UNESCO Club Vienna művészeti tanácsadójaként is jelen van a nőket érintő erőszak témában.

Az eredeti írást itt találja.

Gróf Dávid : Az utolsó percig küzdeni kell.

apamondta.hu

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek