MegMinden
2021-11-29

Kinyilatkoztatás

(index.hu)

Idén már másodszor tört ki a botrány a Netflix sorozata miatt

A világ ura: Kinyilatkoztatás nyáron érkezett meg a Netflixre. A széria az 1983-tól 1985-ig vetített He-Man – A világ ura című kultsorozat folytatása. A főszereplő, Adam herceg egy vézna fickó, de ha a szükség úgy hozza, egy varázslatos kard és a Szürke Koponya hatalmának segítségével He-Manné, brutális fizikummal rendelkező hőssé alakul.

A produkció legelső epizódja váratlanul padlóra küldte a nézőket, amelyben He-Man és a számos internetes mémben látott Skeletor a végsőkig megküzdött. Az összecsapás azzal zárult, hogy mindketten meghaltak. A húzás nagyjából olyan volt, mintha az első Csillagok háborújában mind Luke Skywalker, mind pedig Darth Vader fűbe harapott volna, és nélkülük zajlott volna tovább a lázadók és a Birodalom közötti hatalomharc.

A Netflix sorozatának első öt epizódja olyan szinten felhúzta a közönséget, hogy a mai napig a Rotten Tomatoes oldalán mindössze 45 százalékon áll A világ ura: Kinyilatkoztatás, és az IMDb-n sem sokkal jobb a helyzet, ahol 5,2 pontot kapott a nyolcvanas évekbeli rajzfilmsorozat merész folytatása. Az évad első felében leginkább a női karakterek kerültek előtérbe, ami miatt azzal vádolták meg a készítőt, hogy erőlteti a feminizmust, és különben is, He-Man nélkül kit érdekel a széria egyáltalán?

Az eredeti írást itt találja.

Még sok munka vár ránk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek