MegMinden
2021-11-25

Glasgow

(mtvsz.blog.hu)

Fiatal nagykövetünk, Lilla élményei az ENSZ Klímakonferenciáról.

A Magyar Természetvédők Ifjúsági programjához csatlakozva volt szerencsém egy hét tagú delegáció részeként kiutaznom az idén Glasgowban megszervezésre kerülő COP26os Klímacsúcsra.

Skóciában töltött első napunkon Edinburgh városában bóklásztunk csapatépítés képpen, emellett, hogy megismerjük Skóciát és az ottani kultúrát. Felsétáltunk a várba és meglepődve láttuk, hogy az egész városban COP26os zászlók voltak kiállítva. Naplementére felmásztunk az Aurthur’s seatdombra, hogy onnan tekinthessük meg a Guy Fawkes napi tűzijátékokat.  város gyönyörű látványt nyújtott onnan. Este visszatértünk a szállásra, hogy előkészüljünk a következő napi klímamenetre. 

A Globális Akciónap részeként a Kelvingrove parkban gyülekeztünk más nemzetközi Friends of the Earth szervezetekkel a klíma védelméért. Rajtunk kívül még számos más célért vonultak szervezetek, mint például az őslakosok jogainak védelméért, a nemi egyenjogúságért, klíma igazságosságért és a rendszer szisztematikus változtatásáért. Közel 150 ezer tüntetővel 4-5 órán keresztül meneteltünk erős szélben és esőzésben, de ez cseppet sem tompított a jókedvünkön.

Rengeteg ország és kultúra képviseltette magát, mind azért, hogy nyomást gyakoroljunk a politikai döntéshozóinkra és a nagyvállalatokra annak érdekében, hogy lepéseket tegyenek a Párizsi megállapodás céljainak eléréséért. 

Az eredeti írást itt találja.

Kihívásra fel!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek