MegMinden
2021-11-22

Lezárások

(index.hu)

Ausztria mától bezár, oltásellenesek tízezrei randalíroztak Európában

Mától első körben tíz napra nagyon komoly lezárások lépnek életbe Ausztriában. Az intézkedés – szükség szerint – további 10 nappal meghosszabbítható. Eközben Európa több nagyvárosában oltásellenesek tízezrei tüntettek és csaptak össze a rendfenntartókkal, így tiltakozva az újabb és újabb járványügyi intézkedések ellen. Az elmúlt hetekben a kontinensen drámaian felgyorsult a járvány terjedése.

Az Ausztriában elrendelt bezárások ezúttal nemcsak az oltatlanokra, hanem a beoltottakra is vonatkoznak. A lépést múlt pénteken bejelentő osztrák kancellár a döntést azzal indokolta, hogy Európában és ezzel együtt Ausztriában is drámaian romlik a járványhelyzet. Februártól egyébként mindenki számára kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. A mostani szigorítások szerint

  • a beltéri közösségi helyeken mindenhol kötelezővé teszik a maszkviselést,
  • kijárási tilalom lép életbe,
  • a munkahelyeken – ahol megoldható – home-office-ból kell dolgozni,
  • az iskolák és az óvodák nyitva maradnak, de az intézményekben kötelező lesz a maszkviselés. Viszont a szülőknek nem kötelező iskolába küldeni a gyerekeket, a tanároknak pedig biztosítaniuk kell, hogy a diákok otthoni tanulás esetén se maradjanak le.

Az eredeti írást itt találja.

Spanyolország eddig 30 millió adag oltóanyagot ajánlott fel rászoruló országoknak

Honlap és mobil applikáció a Debreceni Zsidó Temetőről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek