MegMinden
2021-10-28

Kártya

(napi.hu)

Új bankkártya érkezik, ennek sok idős ember örülhet

A Mastercard olyan bankkártyákat vezet be, amelyek lehetővé teszik, hogy a vakok és gyengénlátók meg tudják különböztetni a hitel, betéti vagy prepaid kártyákat: a Touch Card rövid oldalán található egyedi bevágások segítenek különbséget tenni a kártyatípusok között.

fizetéstechnológiai cég az új kártyastandard bevezetésével az inkluzivitás iránti elkötelezettségét kívánja erősíteni. Ráadásul egyre több kártyát bocsátanak ki dombornyomott adatok nélkül. Így értékes és „tapintható” információtól esnek el azok a fogyasztók, akik egyébként ez alapján különböztetik meg a fizetési kártyáikat a többitől. A Mastercard erre a problémára ad egy egyszerű, ámde innovatív megoldást.

Az új Touch Card oldalán bevágások segítik a fogyasztókat a tájékozódásban. Eszerint a hitelkártyák kerek bevágással, a betéti kártyák széles, négyzet alakú bevágással, az előre fizetett kártyák pedig háromszög alakú bevágással rendelkeznek. A szabványt úgy tervezték, hogy az a POS-terminálokon és ATM-eken is működjön. A bevágások abban segítik a fogyasztókat, hogy azonosítsák a kártyákat és elősegítsék a tájolást, amikor lehúzzák, hozzáérintik vagy beteszik a terminálba.

A koncepciót az Egyesült Királyságban a Királyi Nemzeti Vakok Intézete (RNIB) és az Egyesült Államokban a VISIONS/Services for the Blind and Visually Impaired (Vakok és Gyengénlátók Szervezete) ellenőrizte és hagyta jóvá. A kártyát a mobil jogosítványokat és biometrikus fizetési kártyákat fejlesztő IDEMIA közreműködésével tervezték.

Az eredeti írást itt találja.

Nincs titok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek