MegMinden
2021-10-24

Rust

(index.hu)

Másfél év börtönnel büntethetik Baldwin hanyagságát

Az amerikai média a Rust című film forgatása közben történt halálos baleset újabb és újabb vonatkozásait állítja fókuszba. A New York Post több jogi szakértő megkérdezése után arra a következtetésre jut, hogy akár másfél éves börtönbüntetés is várhat Alec Baldwinra. Nem Baldwinra, a színészre, hanem Baldwinra, a film egyik producerére.

Az alapsztori ismert: csütörtökön a Rust című westernfilm forgatása közben az Új- Mexikó állambeli Santa Fében a főszereplő Alec Baldwin kezében elsült a kellékpisztoly, és a lövedék – amelynek nem lett volna szabad a fegyverben lenni – halálosan megsebesítette a 42 éves Halyna Hutchinst, a film vezető operatőrét. A lövedék a Hutchins mögött guggoló Joel Souza, a film rendezője kulcscsontjában állt meg – Souzát is kórházba vitték, de pénteken már kiengedték. 

A New York Post által megkérdezett jogi szakértők álláspontja szerint könnyen lehet, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával perbe fogják Baldwint, aki nemcsak a főszereplője, hanem az executive producere, magyarul vezető producere, főgyártásvezetője a filmnek. 

Főgyártásvezetőként mindenért te felelsz, ami a forgatás közben történik. Ami most történt, az olyan, mintha ittas vezetés közben halálra gázolnál valakit. A dolog nyilván nem volt szándékos, mégis valakinek az életébe került, és ezért az elkövetőnek felelnie kell – állítja Joseph Costa Los Angeles-i ügyvéd.

Az eredeti írást itt találja.

Babos feladta a finálét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek