MegMinden
2021-10-22

Migingo

(femina.hu)

A lehetetlenül kicsi szigetet 131-en lakják, van bordélyháza és kocsmája is.

A lehetetlenül kicsi szigetet 131-en lakják, van bordélyháza és kocsmája is: még egyik országhoz sem tartozik Migingo

A világ egyik legsűrűbben lakott szigetén szinte minden van, amire a megfáradt halászoknak szüksége lehet.

A világban számos olyan hely van, ami annyira sűrűn lakott, hogy egy külső szemlélő számára szinte lehetetlen kiigazodni rajta, ám a helyiek jól érzik magukat így, és igazi közösségeket alkotnak. Az Afrikában található Migingóval is ez a helyzet, bár az elhelyezkedése jó pár konfliktus forrása volt az elmúlt években.

A Viktória-tó Afrika legnagyobb tava, és három ország, Uganda, Kenya és Tanzánia osztozik rajta. A keleti partjainál három kis sziget is található: a lakatlan Musingo és Pyramid, valamint az igencsak sűrűn beépített Migingo, ahol kicsi méretei ellenére szinte minden megtalálható.

Migingo egy 2000 négyzetméteres, sziklás és zord földterület a Viktória-tóban kevés növényzettel, és pont Uganda és Kenya határánál fekszik. A kenyaiak története szerint két halász, Dalmas Tembo és George Kibebe vertek tábort először a szigeten 1991-ben, ekkor még csak növények és állatok, madarak, kígyók éltek itt. Az ugandai Joseph Nsubuga szerint azonban 2004-ben, az ő letelepedésének hatására kezdett fellendülni a sziget. Ez a területi vita később csak tovább fokozódott Uganda és Kenya között, kisebb diplomáciai botrányt váltott ki, amikor az ugandai rendőrség kitűzte a saját zászlaját, vagy amikor kijelentették, hogy a szigetet átadják Kenyának, de a körülötte lévő víz ugandai terület.

Az eredeti írást itt találja.

Bill Gates

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek