(Facebook)
2021. október 14-én nyitották meg Magyarország első zöld KFC-éttermét Debrecenben. Az étterem épületében olyan fenntartható megoldások alkalmaznak, mint a napenergia-betáplálás, az automatikus légcsere, a sütéskor keletkezett hő visszanyerése és fűtéshez való alkalmazása, a hűtőgép hulladékhőjének újrafelhasználása, az esővíz hasznosítása növények locsolására.
A több éves előkészítő munka után, magyar szakemberek közreműködésével és hazai ötletekkel továbbfejlesztett zöld technológiai innovációk felhasználásával felépített étterem tartalmazza mindazokat a környezettudatos megoldásokat, amelyek jelenleg elérhetők, megvalósíthatók a vendéglátásban.
„Nem titkolt célunk, hogy a debreceni tapasztalatok alapján a legjobb hatásfokkal működő fejlesztéseket, lépésről lépésre a többi éttermünkben is bevezetjük, illetve azokkal az újaknál már a tervezés során számolunk. Noha az innovációk szinte észrevétlenek a vendégeink számára, a pillanatnyi energiamegtakarítást ők is figyelemmel kísérhetik egy kihelyezett monitoron” – hangsúlyozta az október 14-ei megnyitón a hazai KFC éttermeket üzemeltető AmRest Magyarország marketingvezetője, Juhász Nándor.
Az eredeti írást itt találja.