MegMinden
2021-10-15

A varázsló

(origo.hu)

Két évtized után felmondtak Új-Zéland hivatalos varázslójának

Új-Zéland hivatalos varázslóját, a világ talán egyetlen államilag kinevezett mágusát elbocsátották, véget vetve ezzel közel két évtizedes szolgálatának. Ian Brackenbury Channell évi 16 000 új-zélandi dollárt (3 és fél millió forint) kapott azért, hogy "varázslóként" népszerűsítse Christchurch városát - írta meg a TheGuardian.

A ma 88 éves varázsló az elmúlt két évtizedben fizetett közszolgaként állt alkalmazásban a christchurchi városi tanács által. 

FELADATA AZ VOLT, HOGY VARÁZSLÓKÉNT, AZ EHHEZ KAPCSOLÓDÓ VARÁZSLÓI TEVÉKENYSÉGEKKEL NÉPSZERŰSÍTSE A VÁROST, ÉVI 16 000 ÚJ-ZÉLANDI DOLLÁRÉRT.

Összesen 368 000 dollárt fizettek (80 millió forint) neki két évtizedes szolgálata során.

Az Angliában született férfi nem sokkal azután kezdte varázslónak öltözve szórakoztatni a lakosokat és turistákat, hogy 1976-ban megérkezett Új-Zélandra.

A férfi produkciója hamar nagy népszerűségre tett szert, amikor a városi tanács eredetileg megpróbálta leállítani, a helyi lakosok tiltakoztak ellene. 

1990-BEN AZ AKKORI MINISZTERELNÖK, MIKE MOORE FELKÉRTE, HOGY FONTOLJA MEG, HOGY ÚJ-ZÉLAND VARÁZSLÓJA LEGYEN. 

A tanács közölte, hogy levelet küldött a varázslónak, amelyben megköszönték neki az elmúlt évtizedekben Christchurchnek nyújtott szolgálatait, és tájékoztatták arról, hogy felbontják a szerződését.

A férfi szerint a város új irányvonalat hirdetett a helyi turizmusban, és ő nem illik már bele ezekbe az új elképzelésekbe, ezért váltak meg tőle, de ő továbbra is kijár majd a közterekre és beszélget a turistákkal.

Az eredeti írást itt találja.

Tribute

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek