MegMinden
2021-10-09

Marco Rossi

(m4sport.hu)

55 éve nem volt olyan magyar kapitány, mint Marco Rossi

Legutóbb 1966-ban volt olyan szövetségi kapitány, aki folyamatosan három évnél is hosszabb ideig töltötte be a posztot.

Szombaton Magyarország-Albánia labdarúgó világbajnoki-selejtezőt rendeznek. (A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.) A magyar együttest Marco Rossi irányítja. Az olasz szakembert 2018 júniusában nevezték ki a válogatott élére, akkor az MLSZ úgy fogalmazott, az elsődleges cél a 2020-as Eb-szereplés, melyre a Nemzetek Ligájában kell kialakítani a csapat a gerincét.

Ez annyira jól sikerült Rossinak, hogy a válogatott megnyerte a NL-csoportját és feljutott az A-divízióba, Európa legjobb tizenhat csapata közé és az Eb-re is sikerült kijutnia, ahol a legerősebbnek tűnő csoportban sem vallott szégyent. Munkáját jól minősíti, hogy az MLSZ már márciusban, még a vb-selejtezők előtt és jóval a nyári Európa-bajnokságot megelőzően 2022-ről 2025-re hosszabbította meg szerződését.

Amennyiben kitölti, Baróti Lajos és Sebes Gusztáv után ő lesz a harmadik kapitány, aki folyamatosan a leghosszabb ideig lehet hivatalában. Az aranycsapat legendás mestere hét évig ült a kispadon kapitányként, Baróti Lajos az angliai világbajnokság után távozott posztjáról, előtte kilenc éven át irányította a legjobbakat. (1975-től pedig további három évig volt kapitány.) Rossi egyébként a negyedik leghosszabb ideje folyamatosan hivatalban lévő magyar kapitány, jelenleg 1207 napja van a posztján, nála többet csak hárman (Baróti Lajos, Sebes Gusztáv, Bicskei Bertalan) voltak a válogatott irányítói. Az olasz mesternek 52 nap és egy meccs hiányzik ahhoz, hogy utolérje Bicskeit, az angolok ellen pedig a meccsszámok tekintetében meg is előzheti, 37 meccsével ő lehet a harmadik Baróti (117) és Sebes (69) mögött.

 

Az eredeti írást itt találja.

Hétfőtől fokozottan ellenőrzi a teherautókat és a buszokat a rendőrség

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek