MegMinden
2021-09-25

Alternatív közlekedés

(Facebook)

Az Autómentes Nap rendezvényéhez a HungAIRy projekt is csatlakozott, amely az egyik

Debrecen városa idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap felhíváshoz.  Debrecen, az idén új helyszínen, a Piac utca Kossuth és Szent Anna utca közötti szakaszán szervezte meg az eseményt szeptember 18-án. 

Az Autómentes Nap rendezvényéhez a HungAIRy projekt is csatlakozott, amely az egyik legjelentősebb környezetvédelmi problémát, a levegőminőség javítását állítja a középpontba. 

A közlekedés jelentős mértékben hozzájárul a levegőminőség romlásához, veszélyezteti a környezetet és vele járnak olyan kedvezőtlen hatások is mint a zaj, a torlódás, a közúti baleset, és a más célra hasznosítható területek elfoglalása. 

Ezért nagyon fontos Debrecenben a fenntartható, környezetkímélő közlekedés kialakítása, a közösségi közlekedés és a nem motorizált közlekedési módok népszerűsítése.Az Autómentes Nap kiváló alkalom volt arra, hogy a dugókat hátrahagyva a közösségi közlekedést válasszuk, bringára pattanjunk, vagy kellemes sétával érjük el úticélunkat,átgondolva azt, hogy a mindennapi közlekedési szokásaink milyen hatással vannak környezetünkre és egészségünkre!

Az eredeti írást itt találja.

Öt magyar érem a döntők első napján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek