MegMinden
2021-09-24

Irodalom városa

(debrecenliterature.hu)

Ezzel a kisfilmmel mutatkozik be Debrecen az Irodalom városa hálózat tagjainak.

Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre, Arany János, Kölcsey Ferenc és még sorolhatnánk. A cívisvároshoz rajtuk kívül számos író, költő és irodalmi mű megszületése is köthető, nem beszélve az olyan intézményekről mint a magyar kultúra egyik bástyája, a Református Kollégium vagy az idén 460 éves évfordulóját ünneplő Alföldi Nyomda, amely az ország legrégebbi folytonosan működő cége. 

Többek között ezeket az értékeket szeretné megmutatni Debrecen azáltal, hogy pályázott az UNESCO-hoz, az ENSZ kulturális szervezetéhez, az Irodalom városa címre. A program egyik fontos eleme az, hogy olyan gyakorlatokat valósítsanak meg amelyek bárhol, bármilyen közösségben működtethetőek. 

Elkészült a kisfilm is, amellyel városunk bemutatkozhat a hálózat 39 tagjának. A rövidfilmben Mészáros Ibolya, a Csokonai Színház színésznője teker körbe Debrecenben és fedezi fel a város irodalmi értékeit. 

A pályázat előkészítésében számos debreceni szervezet vett részt. Az eredményt az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete, az UNESCO október 29-én hozza majd nyilvánosságra.

A teljes kisfilm az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/tQwprZZSijc

Az eredeti írást itt találja.

Tíz bemutatót tervez az új évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színház

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek