MegMinden
2021-09-11

Mátrix

(port.hu)

Szétszedték a rajongók a Mátrix 4. előzetesét

Kiszúrtak jó pár easter egget a trailerben, és elég vad teóriák születtek.

Tegnap debütált a Mátrix várva várt 4. részének előzetese, ami bennünket is alaposan felcsigázott, a rajongók pedig gyakorlatilag atomjaira szedték, és minden egyes képkockáját kielemezték az elmúlt 24 órában. Mielőtt ezekbe belemennénk, lássuk, milyen fontosabb kérdéseket vet fel a trailer már az első megtekintés után:

1. Yahya Abdul-Mateen feltűnően hasonlít Morpheusra

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Neót a Mátrix világába bevezető Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheusként, az előzetes viszont igazolja a pletykát, miszerint Abdul-Mateen valamilyen formában az örökébe lép. Utóbbi persze jóval fiatalabb, mint Fishburne, így magyarázatra szorul majd, hogy miként lehetséges ez a csere.

2. Priyanka Chopra Jonas az új Orákulum?

Nincs Mátrix-film Orákulum nélkül, a jövő látó bölcs asszonyt az első két részben a néhai Gloria Foster alakította, a harmadikban pedig Mary Alice, a rajongók tippje szerint pedig a stafétát az új filmben a bollywoodi megasztár, Priyanka Chopra veheti át.

3. Neo karaktere rebootolva lett?

A Mátrix-trilógia elvileg Neo halálával végződött, a negyedik részben azonban él (másként nehéz is lett volna folytatást készíteni), és azt a nevet használja (John Anderson), amit még a történet kezdetén, a trailer elején pedig egy terapeutával (Neil Patrick Harris) beszélget arról, mennyire furcsa álmai vannak. És ezek az álmok kísértetiesen emlékeztetnek a korábbi három Mátrix-film eseményeire…

4. És Trinityre sem emlékszik?

Igaz, az ismét Carrie-Anne Moss által alakított Trinitynek sem ismeri meg Neót, amikor összefutnak, de abból, ahogy felteszi a kérdést („Találkoztunk már?”) sejthető, hogy valami furcsaság zajlik a háttérben.

5. Soft reboot?

Ez az a kifejezés, ami a legtöbbször előkerült a trailerelemzéseknél az elmúlt 24 órában, utalva arra, hogy a rengeteg referencia az eredeti filmre, a kék/piros-tablettajelenet és a régi szereplők visszatérése mind azt valószínűsítik, hogy nem klasszikus folytatást kapunk majd, hanem a kultikus első rész egyféle variációját, legalábbis ami a sztorit illeti.

Az eredeti írást itt találja.

Legendás versenyautó

Életünk története

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek