MegMinden
2021-09-06

Hamis

(lifeadvisor.hu)

Miért élünk hamis életet a közösségi médiában?

1. Az emberek egyedi képet alakíthatnak ki magukról

A közösségi média szépsége abban rejlik, hogy olyan képet vagyunk képesek kialakítani magunkról, amire mindig is vágytunk. Megszépíthetjük az életben zajló nagyszerű dolgokat, miközben figyelmen kívül hagyjuk a nem túl lényeges eseményeket.

Olyan fényképeket posztolhatunk, ahol remekül nézünk ki, gyönyörűek vagyunk és eltávolíthatjuk magunkat olyan fotókról, amelyek nem túl szépek számunkra. Mindezt azért, mert a közösségi média teljes ellenőrzést biztosít számunkra azzal kapcsolatban, hogy mit akarunk megmutatni a világnak. 

Van olyan, aki megmutatja, ha valami rossz vagy nyomorúságos dolog történt vele? Természetesen nem.

Ezért a közösségi médiában az emberek a kiemelkedő pillanatokról tudósítanak, nem pedig arról, hogy valójában mi történik az életükben. Ezért is van, hogy teljesen értelmetlen összehasonlítani valakinek a valódi életét azzal, amit a közösségi felületeken mutat magáról.

2. A közösségi média nem a normákról szól

Mindenki népszerű akar lenni vagy legalábbis arra törekszik, hogy mások elfogadják. Az emberek társas lények és evolúciós szempontból mindig fontos volt számunkra, hogy ne lógjunk ki egy bizonyos csoportból. De ez általában kis törzsről vagy csoportól szólt.

Soha nem volt normális, hogy az emberek több ezer vagy millió ember jóváhagyását kérjék, de pontosan ez történik a közösségi médiával. Bár normális, ha véleményt kérsz a saját kis csoportodtól vagy a családodtól, nem normális, ha tömegektől kérsz jóváhagyást, megerősítést vagy éppen véleményt.

Amikor olyan történeteket hallunk, hogy az emberek az életüket is képesek kockáztatni egy tökéletes Instagram posztért, a dolgok nagyon bizarrá válnak. Az emberek megszállottjai lettek annak, hogy megfeleljenek emberek/idegenek millióinak és ez azt eredményezte, hogy hamis személyiségek alakultak ki. 

Elképesztő, hogy mi mindannyian az Instagramon és a Facebookon ott vagyunk. "Mi" alatt a felnőtteket értem. Felnőttek vagyunk, igaz? De érzelmileg a hétévesek kultúrája vagyunk. Megtörtént már veled, hogy csak azért frissítetted az állapotod, mert egy dologra vágytál, mégpedig, hogy minél többen reagáljanak rá és elismerjék azt?

Az eredeti írást itt találja.

Angelina

Két év kilenc hónapra ítéltek unokázós csalásért egy terhes nőt a fővárosban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek