MegMinden
2021-08-16

Hacker

(index.hu)

Több mint százmillió T-Mobile-ügyfél adataival üzérkedik egy hacker

Több mint 277 ezer dollárt (kb. 83 millió forintot) vár az a hacker, aki azt állítja, hogy több mint százmillió T-Mobile-előfizető adatait szerezte meg, köztük telefonszámokat, neveket, illetve lakcímeket is – írja a Gizmodo.

Úgy tudni, a megszerzett adatok valódiak. A hacker állítása szerint a megszerzett információk egy részét, mintegy harmincmillió társadalombiztosítási azonosítót és jogosítványra vonatkozó adatot hat bitcoinért árulnak egy illegális fórumon, ami jelenleg nagyjából 277 895 dollárt ér. A hacker pénzért a többi adathoz hozzáférést ad.

Egyelőre nem ismert, hogy a T-Mobile milyen módon lép az ügyben, de a támadó szerint már értesültek az esetről, mivel kizárta őket a feltört szerverből. A hacker szerint a cég fellépése amúgy sem változtatna a dolgokon, a lopott adatokat ugyanis többször lemásolta és biztonságba helyezte.

Az elmúlt években több kibertámadás is érte a T-Mobile-t, amelyek adatvédelmi incidenseket eredményeztek. Tavaly februárban a cég több ügyfelét SIM-cserés támadás érte. Decemberben derült ki, hogy a vállalatot ért adatvédelmi incidens következtében ügyfeleinek hálózati adatait felfedték.

Az eredeti írást itt találja.

Elárverezik a Beatles történelmi fellépéséről származó Aphrodité-szobrot

Papp László

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek