MegMinden
2021-08-12

London

(ekozbenlondonban.blog.hu)

2030-ra London központja rendszeresen víz alá kerülhet

Idén nyáron a londoniak kaptak egy kis ízelítőt abból, mi várhat rájuk a jövőben rendszeresen. A gyorsan lezúduló, nagy mennyiségű esők, ill. az emelkedő tengerszint miatt akár tíz éven belül olyan jelenetek lehetnek a brit fővárosban, mint amilyenek eddig Velencében, a Szent Márk téren voltak gyakoriak. A Temze környéke ugyanis jó eséllyel árvízveszélyes terület lesz.

Márpedig a belváros, a főbb turistalátványosságok, mint a Parlament, a Szent Pál katedrális, a Tower, vagy a Buckingham Palota mind a folyó körül helyezkednek el. De a külvárosok egy része, mint Battersea, Tooting, vagy Dagenham, szintén ebbe a zónába tartoznak. Ugyan a várost jelenleg védi egy gát, de ezt a gátat az utóbbi időben mind gyakrabban kell használni, és eljöhet az az idő, mikor már kevés lesz, hogy felfogja az áradásokat.

Az emúlt 10 évben évente  4 milliméterrel nőtt a tengeren szintje globálisan, ez az arány a közeljövőben még nagyobb lesz. Mint ahogy a szélsőséges időjárási jelenségek is mind gyakoribbá válnak. A NASA térképén jól látható, mely területeken várható kisebb-nagyobb árvíz.

Az eredeti írást itt találja.

Debrecen városa

Már az ötven év fölöttiek is felvehetik hamarosan a harmadik oltást Izraelben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek