MegMinden
2021-08-03

Al Ghaoui Hesna

(noklapja.hu)

A családjával költözik a tengerentúlra augusztusban a külpolitikai újságíró.

„A veszély az nagyon relatív dolog, szerintem mindig akkor voltunk a legnagyobb veszélyben, amikor nem tudtunk róla. Amikor baj történt, akkor sosem abból történt baj, hogy mondjuk bombázták a várost, hanem valamilyen teljesen váratlan dologból, például véletlenül elsült annak a fegyvere, aki vigyázott ránk. Ezek a dolgok tanították meg nekem azt, hogy

végtelen alázattal kell negyedszer is visszamenni ugyanabba az orszégba, mert ha valaki elkezd rutinból dolgozni, hogy »jaj, én ismerem már a járást«, azt biztos, hogy előbb-utóbb utoléri valamilyen baj”

– mesélte Al Ghaoui Hesna a Szabad Európa Szelfi című podcastjében.

Bár többször tudósított háborús övezetből, magát mégis inkább külpolizikai újságírónak tartó Hesna a műsorban beszélt arról, hogy milyen volt az MTV-nek dolgozni, ahonnan végül 12 év után, 2017-ben jött el. Mint mondja, azóta sem bánta meg a döntését, hiszen azóta is folyamatosan dolgozott. Most viszont elnyert egy kutatói ösztöndíjat a kaliforniai Berkeley Egyetemen, ahol egy évet fog tölteni és a poszttraumás növekedést fogja kutatni. Ezzel kapcsolatban Amerika-szerte interjúkat fog készíteni, amelyből egy könyvet is ír és – legalábbis a tervei szerint– egy dokumentumfilm is születni fog, ha meglesznek az anyagi források hozzá, emellett továbbra is forgatni fog itthoni médiumok számára is, amiben a férje fog segíteni neki, mint arra már volt korábban is példa. „Mi nagyon jól tudunk együtt működni” — mondja Hesna. – „Annyi, hogy Ervint nem szabad este nyolc után munkával zaklatni, neki van egy határ.”

 

Az eredeti írást itt találja.

A Napraforgó lett Magyarország tortája

Áthelyezik a Kondoroskert utca megállóhelyet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek