MegMinden
2021-07-31

Who

(otrnrmagazine.blog.hu)

Emberrablással gyanúsították a Who tagjait

Minden idők egyik legsikeresebb és legimádottabb brit zenekara, a több mint 100 millió eladott albummal büszkélkedő Who igazi nemzeti kincs, amelynek klasszikus felállását négy színes egyéniség alkotta.

A gitáros Pete Townshend magának való és pökhendi művészlélekként vonult be a köztudatba, Roger Daltrey énekest pedig − kollégáinak többségével ellentétben − már a ’60-as és ’70-es években is a sportosság és a viszonylagos józanság jellemezte. Keith Moon dobos és John Entwistle basszusgitáros azonban egész álló nap partizó és poénkodó pokolfajzatok voltak: előbbi híres attrakciói közé tartozik az úszómedencében landolás Rolls-Royce-szal, utóbbi pedig egy szemrevaló nő és nem kevés kokain társaságában átmulatott éjszaka után hunyt el 58 évesen. A zenekar karrierjének csúcskorszakában a két önjelölt komédiást egyik tréfája emberrablás gyanújába keverte.

Az ominózus incidensre Newcastle-ben került sor 1968 novemberében. A vicces kedvű és jócskán ilyen-olyan szerek hatása alatt álló duó Entwistle Bentley-jével száguldozott, amelynek hátsó ablakán Moon kilógatott két darab felfújható és neccharisnyás női műlábat, amelyet aznap reggel szereztek egy úgynevezett „diliboltban”. A járókelők meghökkentése vagy egyenesen felháborítása volt a cél, amit sikerült is elérniük, ugyanis Moon hevesen rázta bentről a lábakat, és nőiesen sikoltozott hozzá. Entwistle észrevette, ahogy egy rendőrnő az egyik sarkon izgatottan mond valamit a walkie-talkie-jába, de ekkor még nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Másnap azonban két rendőr jelent meg a Who következő turnéállomásának helyszínén, a paisley-i műjégpályánál, és egy bizonyos Mr. Entwistle-t kerestek, aki egy Bentley tulajdonosa. A basszusgitárosról szóló, The Ox: The Last Of The Great Rock Stars című életrajzi kötetben az érintett így idézi fel a történet további részét:

Az eredeti írást itt találja.

Jég olvadás

Gyenesei Leila

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek