MegMinden
2021-07-21

A dobos debrecenből érkezik!

(magyarnemzet.hu)

Koncerttel emlékeznek az LGT alapító-gitárosára

Barta Tamás zenei örökségének megőrzését, népszerűsítését tűzte ki célul az Ezüst Nyár zenekar. A zenekarvezető elbeszélése szerint az Egyesült Államokban tragikus véget ért fiatal, tehetséges gitáros erős egyénisége, egyedi, különleges gitárjátéka olyannyira rabul ejtette az akkor tízéves, azonnal rajongóvá lett kamasz fiút, hogy maga is gitárt ragadott, amelyet azóta sem enged el. Gál Gábor a Locomotív GT Barta-korszakának reprodukálására, valamint szerzeményeik életben tartására zenekart szervezett, amely idén újjászületve, az eredeti hangzáshoz hűen igyekszik megszólaltatni azokat. Az Ezüst Nyár alapító-gitárosával a zenekar koncepciójáról, valamint a július 25-i bemutatkozó koncertjéről beszélgettünk.

– Mondj egy dalt azokért, akik nincsenek itt – harsogott a Locomotiv GT első nagylemezének kezdőszáma a rákospalotai szomszéd fiúk lemezjátszójáról, emlékezett vissza Gál Gábor arra a bizonyos napra, amikor tízévesen először hallotta gitározni Barta Tamást. – Azonnal rabul ejtett, szíven ütött a játéka, a hangzása, amely azóta is elkísér – fűzte hozzá.

Idén, a pandémia alatt átalakultunk, és arra törekszünk, hogy az eredeti hangzást mindjobban megközelítve szólaljanak meg a dalok – hangsúlyozta a gitáros-zenekarvezető, majd az új társakat sorolva elmondta: Kósa Zsolt személyében kiváló énekesre tettek szert, ő elsősorban a zenés színház világában mozog. Vokalista srác segíti a munkáját, Kemény Árpád egyes dalokban részénekszerephez is jut.

A dobosuk, Deák Szabolcs Debrecenből jár a próbákra; nem csupán jó érzékkel és pontossággal, de nagy lelkesedéssel vesz részt a csapatmunkában.

Komoly feladat hárul Szilágyi Tamás billentyűsre, akinek a Presser által magasra tett lécet kell megugrania. Vincze Zoltán basszusgitáros ugyancsak érti és kiválóan teszi a dolgát, Deák Szabolccsal feszes ritmusszekciót alkotnak; összességében tehát nem csupán zeneileg, de emberileg is nagyon jó csapat jött létre. 

Az eredeti írást itt találja.

Jay és Néma Bob

Vásárolj bérletet a Loki játékosaitól a Campuson

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek